Βουτιά και τάληρο τα πρόστιμα στον δήμο για τους ναυαγοσώστες

Άλλη μια αστοχία της δημοτικής αρχής καταγγέλλει με ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός “Χίος Μπροστά”, αναφορικά με τους ναυαγοσώστες, αφού όπως τονίζει ο συνδυασμός λόγω ελλιπής ναυαγοσωστικής κάλυψης στον δήμο Χίου έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 100.000 ευρώ!

Κατηγορώντας για ανικανότητα, αδυναμία και κωλυσιεργία τη δημοτική αρχή ο συνδυασμός Καραβασίλη υπογραμμίζει ότι τους ναυαγοσώστες τους χρυσοπληρώσαμε και λόγω φυσική παρουσίας και λόγω προστίμου!

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός, “Νέο ναυάγιο του «έμπειρου» καπετάνιου – δημάρχου κ. Κάρμαντζη. Άλλες 100.000€ στις πλάτες των Χιωτών από πρόστιμα για την ελλιπή ναυαγοσωστική κάλυψη της Χίου.

Έχουμε επανειλημμένα επισημάνει την αδυναμία της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη να σχεδιάσει, να προγραμματίσει και να υλοποιήσει όχι μόνο το όποιο έργο, αλλά ακόμη και  ότι προβλέπεται σαφώς στην νομοθεσία.

Προειδοποιήσαμε  για την ολιγωρία στο θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης, (https://www.facebook.com/ChiosMprosta/posts/82364642853645) με δελτίο τύπου από τις 27 Μαΐου: Δεν έγινε έγκαιρα την τροποποίηση του προϋπολογισμού αν και από τις αρχές του χρόνου είχαν καθοριστεί οι πολυσύχναστες παραλίες, ενώ τα προαπαιτούμενα ήταν γνωστά και σε ισχύ από το 2020. Όταν άλλοι δήμοι προχωρούσαν από πολύ νωρίς σε διαγωνισμούς η δημοτική αρχή Κάρμαντζη κωλυσιεργούσε.

Τελικά όλες οι διαδικασίες έγιναν καθυστερημένα με αποτέλεσμα μια πανάκριβη ανάθεση αφού προηγήθηκε μεγάλο διάστημα χωρίς να υπάρχει ναυαγοσωστική κάλυψη σε καθορισμένες ως πολυσύχναστες παραλίες και να βεβαιωθούν πρόστιμα 100.000 € σε βάρος του Δήμου.
Οι συνεχιζόμενες αστοχίες της δημοτικής αρχής Κάρμαντζη δεν μπορούν πλέον να καλυφθούν από τις κενού περιεχομένου ανακοινώσεις κατά των αντιπολιτεύσεων. Η δημοτική αρχή Κάρμαντζη δεν μπορεί, δεν γνωρίζει και δεν έχει την ικανότητα όχι να σχεδιάσει αλλά ούτε να υλοποιήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο υποχρεώσεις του Δήμου”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια