Βραδιές μνήμης στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης από αυτήν την Κυριακή

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο σύλλογος «Η Αγία Ερμιόνη» εγκαινιάζει την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018, και κάθε Κυριακή, «Βραδιές μνήμης», με στόχο και σκοπό να θυμηθούμε και να μάθουμε την ιστορία του τόπου μας και των ανθρώπων του.

Η εκδήλωση θα γίνεται κάθε Κυριακή στις 8.30 το βράδυ, στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης, με ελεύθερη είσοδο. Εκτός από τις προβολές ιστορικών γεγονότων και παρουσίασης βιογραφικών συμπατριωτών μέσα από το αρχείο της εκπομπής «Ανθρώπινες διαδρομές» της «Αλήθεια TV» θα παρουσιάζεται και ένα χιώτικο βιβλίο. Παράλληλα, θα λειτουργεί και έκθεση βιβλίου.

Στην πρώτη «βραδιά μνήμης» της προσεχούς Κυριακής θα παρουσιασθούν τα επαγγέλματα που χάθηκαν, αλλά και «περιθωριακοί τύποι» της πόλης της Χίου, που έσβησαν, μέσα από την προβολή φωτογραφιών του αρχείου του Δημήτρη Αναγνώστου.

Επίσης, την ίδια ημέρα θα παρουσιασθεί από τον Δημήτρη Φρεζούλη το βιβλίο της Ευαγγελίας Παπαζή «Ανθρώπων έργα» (παραδοσιακά επαγγέλματα και ασχολίες).

Θα προβληθεί, τέλος, το  ντοκιμαντέρ «Το τραγούδι της πέτρας» του μουσικού γυμνασίου Χίου (πρώτο βραβείο στη Σινεμάθεια).

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com