Βραδυφλεγής βόμβα ο Παρθένης

Δεν έχει περάσει ούτε μια εβδομάδα από τις δηλώσεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Γιάννη Βουράκη που προειδοποιούσε λέγοντας ότι αν είχαν καθαριστεί τα αγροτεμάχια στους Βαβύλους δεν θα βρισκόμασταν μπροστά σε μια πιθανή καταστροφή κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς της Τετάρτης 1 Ιουλίου 2020.

Η ίδια εικόνα όμως με ξερά χόρτα, μια ζούγκλα στην καρδιά της πόλης υπάρχει στον Παρθένη σε όλο το μήκος του περιφερειακού και στο Μονοδέντρι, σε μια από τις περιοχές που υπάρχει αστικό δάσος.

Ούτε δήμος ούτε περιφέρεια φαίνεται να έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος και την επικινδυνότητα της κατάστασης. Άραγε αν μπει μια φωτιά όπως η προχθεσινή των Βαβύλων, ποιος και πότε θα την σταματήσει και με ποιες συνέπειες, μια ανάσα από τα σπίτια και την πόλη;

Στην κοίτη του Παρθένη τα ξερά χόρτα αποτελούν βραδυφλεγή βόμβα ενώ πέριξ της κοίτης του ποταμού στις παρυφές του δρόμου η κατάσταση είναι το ίδιο επικίνδυνη.

Για να μην παρακαλάμε πάλι για άμεση επέμβαση από αέρος, για να μην θρηνήσουμε θύματα αλλά και τον μοναδικό πνεύμονα πρασίνου της πόλης και επειδή κάποτε η τύχη δεν θα είναι με το μέρος μας,  οι ιθύνοντες περιφέρειας και δήμου μάλλον έπρεπε να έχουν σηκώσει μανίκια και να καθαρίσουν την περιοχή από… χθες.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια