Βραβεύει τους αρίστους φοιτητές και φοιτήτριες το Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Την απονομή πέντε βραβείων αριστείας στους έξι φοιτητές και φοιτήτριες που επελέγησαν για το ακαδημαϊκό έτος 2014 – 2015, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Στόχος των βραβείων αριστείας είναι η επιβράβευση εξαιρετικών διακρίσεων και επιτευγμάτων κατά την διάρκεια των σπουδών τους και συγκεκριμένα οι επιστημονικές δημοσιεύσεις, οι συμμετοχές σε συνέδρια με πρακτικά και γενικότερα η διεθνής αναγνώριση των έργων τους.

Τα βραβεία απονέμονται μετά από απόφαση του συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την οποία επικυρώθηκε η ομόφωνη απόφαση της επιτροπής βραβείων για την αξιολόγηση των αιτήσεων που υποβλήθηκαν από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Κατατέθηκαν 36 συνολικά συμμετοχές προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών (οι περισσότερες με δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά) που προέρχονται από τα τμήματα και των 5 σχολών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Τα βραβεία απονέμονται ως ακολούθως:

Μεταπτυχιακοί φοιτητές

  • Παρασκευάς Διαμαντάτος, της Σχολής Θετικών Επιστημών-Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων
  • Ιωάννης Διόλατζης, της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών-Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας

Προπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες

  • Belen Castro Martin, της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών – Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών
  • Ελένη Μπογδάνη, της Σχολής Θετικών Επιστημών-Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων
  • Υπαπαντή Πανταζή, της Σχολής Περιβάλλοντος-Τμήμα Περιβάλλοντος*
  • Βαλεντίνα Πλάκα, της Σχολής Περιβάλλοντος-Τμήμα Περιβάλλοντος*

* Το βραβείο της Σχολής Περιβάλλοντος για τους προπτυχιακούς φοιτητές και φοιτήτριες απονέμεται από κοινού στις κες Υπαπαντή Πανταζή και Βαλεντίνα Πλάκα

Επίσης, απονέμεται εύφημος μνεία στον φοιτητή του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών κ. Ανδρέα Μανουσάκη – Κοκοράκη.

Η επίδοση των βραβείων αριστείας θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή η οποία θα ανακοινωθεί σύντομα.

Το συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αιγαίου ανακοινώνει επίσης την προκήρυξη των βραβείων αριστείας για την ακαδημαϊκή χρονιά 2015 – 2016. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής είναι η 30ή Ιουνίου 2016.