Βρήκε 150 στρέμματα πέριξ της ΒΙΑΛ για την επέκταση του ΚΥΤ ο Μηταράκης

Έκταση 150 και πλέον στρεμμάτων διατείνεται ότι εξασφαλίζει προς ενοικίαση για την επέκταση του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Στην από 3 Σεπτεμβρίου 2020 σχετική πρόσκληση του υπουργού κ. Νότη Μηταράκη, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου, αναφέρεται ότι ανταποκρίθηκαν ικανός αριθμός ιδιοκτητών αγροτικής γης πέριξ του ΚΥΤ, προκειμένου να προχωρήσει ο μέχρι στιγμής σχεδιασμός για την επέκταση της δομής.

Στην πρόσκληση ελάχιστοι ήταν εκείνοι που αρνήθηκαν να ενοικιάσουν την γη τους παρά τα τηλεφωνήματα και τις πιέσεις που ασκήθηκαν από το γραφείο του κ. Μηταράκη, όπως διατείνονται οι ίδιες πηγές του Υπουργείου.

Για τις εκτάσεις αυτές το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προσφέρει ως μίσθωμα το ποσό των 180 ευρώ ανά στρέμμα σταθερό για όλη την διάρκεια της μίσθωσης, ήτοι έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.

Με την μίσθωση αυτών των εκτάσεων αυτών, αν και εφόσον όντως ισχύουν οι διαβεβαιώσεις από το Υπουργείο, φαίνεται ότι ολοκληρώνεται η τρέχουσα φάση για την επέκταση του ΚΥΤ, ενώ σε κάθε περίπτωση ο κ. Μηταράκης εξασφαλίζει ένα ακόμα μέσο και όπλο πίεσης στον δήμο Χίου, προκειμένου να συναινέσει ή και να προτείνει άλλη περιοχή εκτός οικιστικού ιστού για την δημιουργία της νέας κλειστής δομής προσφύγων και μεταναστών.

Αν αυτό δεν συμβεί, όπερ και το πιθανότερον, με βάση τις διακηρύξεις της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, πλην της παράταξης του δημάρχου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, τότε πλέον ο δρόμος για τον κ Μηταράκης θα είναι ανοικτός να εφαρμόσει τον σχεδιασμό του στην ΒΙΑΛ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια