Βρήκε την υγειά του ο ασθμαίνων τουρισμός από το συνέδριο νοσηλευτών

Πάνω από 700 άτομα βρίσκονται αυτές τις μέρες στη Χίο με αφορμή το Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών που διεξάγεται στο Ομήρειο, αποτελώντας τονωτική ένεση για τους επαγγελματίες της Χίου σε μια νεκρή περίοδο.

Η πληρότητα των ξενοδοχειακών μονάδων στην πόλη ξεπερνά το 90% και στην περιφέρεια όμως για την εποχή υπάρχει επίσης αυξημένη κάλυψη που αγγίζει το 60% μαζί με άλλους επισκέπτες.

Εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε ότι ο συνεδριακός τουρισμός είναι ένα ακόμη κομμάτι στο οποίο η Χίος έχει τις υποδομές να δραστηριοποιηθεί (Ομήρειο) αλλά δεν έχουν γίνει ακόμη τα κατάλληλα βήματα που θα δώσουν δυναμική και σε αυτόν τον τομέα.

Με δεδομένο πάντως ότι ο Μάιος είναι ένας νεκρός τουριστικός μήνας κι ύστερα από ένα Πάσχα κατά το οποίο η αγορά δεν κατέγραψε σημαντικά οφέλη, η επί τριήμερο σχεδόν παραμονή τόσων Ελλήνων επισκεπτών στο νησί δημιουργεί τις προοπτικές να ανασάνει ολόκληρη η τοπική οικονομία από τα καταλύματα μέχρι τα εμπορικά καταστήματα και την εστίαση.

Ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή δήλωσε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χίου κ. Αντιγόνη Μαϊστράλη, “Μεγάλη ένεση, ειδικά για την πόλη. Κοντά στο 90% η πληρότητα στην πόλη για ξενοδοχεία μέλη της. Ένωσης Ξενοδόχων Χίου. Γύρω στο 60% περιφερειακά μαζί με άλλους επισκέπτες” είπε χαρακτηριστικά.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια