Βροχή τα κλικ στο Πυργί

Γέμισαν οι στενάδες του Πυργιού παιδιά που με μια φωτογραφική μηχανή ανά χείρας απαθανάτιζαν εικόνες από την καθημερινότητα στο παραδοσιακό χιώτικο χωριό.
Πάνω από είκοσι παιδιά μαζί με δεκάδες άλλα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου, περιπλανήθηκαν το πρωί της Κυριακής 4 Μαρτίου 2018 στο Πυργί, στα πλαίσια του σεμιναρίου φωτογραφίας για παιδιά που διοργάνωσε το Μουσείο Μαστίχας μαζί με τη Φωτογραφική Λέσχη Χίου.
Η πρώτη επαφή των παιδιών με τη φωτογραφία πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μαστίχας της τελευταία Κυριακή του Φλεβάρη, όπου μπήκαν οι πρώτες ψηφίδες από τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης Χίου, δόθηκαν κάποιες πληροφορίες και μυήθηκαν τα παιδιά στον κόσμο της φωτογραφίας.
Το δεύτερο ραντεβού και το βάφτισμα στον κόσμο της φωτογραφίας, με τα πρώτα καρέ, ήταν στο ολοζώντανο σκηνικό του Πυργιού.
Τα ξυστά, ο κόσμος, τα παραδοσιακά κτίσματα, οι καμάρες, τα ζωάκια ήταν λίγα από τα πολλά ερεθίσματα που πήραν τα παιδιά και προσπάθησαν να τα αποτυπώσουν με τις φωτογραφικές μηχανές ή τα κινητά τους.
Το επόμενο και τελευταίο ραντεβού θα είναι τη μεθεπόμενη Κυριακή 18 Μαρτίου πάλι στο Μουσείο Μαστίχας.