«Βρώμικο 2019» βλέπει η Φώφη Γεννηματά

Επίθεση στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο έμμεσα κατηγόρησε ως ηθικό αυτουργό για επανάληψη του «βρώμικου 1989» – «επιχειρούν να στήσουν ένα βρώμικο 2019» – εξαπέλυσε από τη Χίο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την γέννηση – στη Χίο – του Ανδρέα Παπανδρέου, το απόγευμα της Τρίτης, 5 Φεβρουαρίου 2019.

Κάνοντας αναφορά στην στοχοποίηση, όπως είπε, του Ανδρέα Παπανδρέου το 1989, για «να λεηλατήσουν τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη, να διασπάσουν και να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ», τόνισε ότι «δυστυχώς, βέβαια, μέχρι σήμερα φαίνεται ότι υπάρχουν πρόθυμοι μιμητές που επιχειρούν να στήσουν ένα βρώμικο 2019, αλλά θα πάρουν απάντηση από τον ελληνικό λαό».

Και για να ξεκαθαρίσει πλήρως σε ποιόν αναφέρεται, αμέσως πρόσθεσε ότι «και θέλω να διαβεβαιώσω όσον με αφορά προσωπικά δεν θα επιτρέψω να λεηλατήσουν την παράταξη του Ανδρέα οι τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα και της παρέας του», αποστροφή (εκτός κειμένου) που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το ακροατήριο, στην πλειοψηφία του του παλαιού ΠΑΣΟΚ, που είχε κατακλύσει την μικρή αίθουσα του Ομηρείου.

Αλλά και σε άλλα σημεία της ομιλίας της η κα Γεννηματά επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και ειδικότερα στα θέματα της συμφωνίας των Πρεσπών, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στον μειωμένο ΦΠΑ των νησιών και στο προσφυγικό, για το οποίο είπε ότι έχουν παραδοθεί τα κλειδιά στον Ερντογάν, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να βουλιάξει τα νησιά.

Κατά τα λοιπά, το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας της περιεστράφη γύρω από την προσωπικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, την συνεισφορά του στην πολιτική ζωή του τόπου και στην δυνατότητά του, όπως χαρακτηριστικά τόνισε να βλέπει μπροστά.

Ακολουθεί μετά τις φωτογραφίες όλη η ομιλία της κας Γεννηματά σε αρχείο pdf

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Παύλος Χρηστίδης, ο κ. Νίκος Παπανδρέου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Παναγιώτης Χριστόφας και ο υποψήφιος δήμαρχος Χίου κ. Κώστας Τριαντάφυλλος.

fofi_gennimata

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια