Επιμένει σε προσωρινή διαταγή για πρόσβαση της ΤΕΡΝΑ στο Θόλος ο Μηταράκης

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 13:43 Επανέφεραν οι συνήγοροι του Δημοσίου το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να εξασφαλισθεί πρόσβαση των μηχανημάτων της εταιρείας ΤΕΡΝΑ Α.Ε. στην επίμαχη περιοχή του Θόλους, όπου σχεδιάζει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου την κατασκευή της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών.

Το αίτημα υπεβλήθη εκ νέου, παρά το γεγονός ότι είχε ήδη σε προηγούμενο στάδιο απορριφθεί, εν όψει της εκδίκασης – σήμερα Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022, από το ειρηνοδικείο Χίου της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του Δημοσίου για την πρόσβαση στην περιοχή.

Η σημερινή διαδικασία ολοκληρώθηκε περί τις 12.30 το μεσημέρι με την εξέταση των μαρτύρων και ειδικότερα από την πλευρά του δήμου Χίου του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Μάρκου Σκούφαλου, ο οποίος με σαφήνεια περιέγραψε τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του δήμου στην περιοχή του Θόλους. Επεσήμανε δε, σε ό,τι αφορά τους ισχυρισμούς του Δημοσίου περί του επείγοντος του πράγματος, ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αφού η ΒΙΑΛ είναι εξασφαλισμένη έως το τέλος του έτους, ενώ και οι προσφυγικές ροές όπως ο κ. Νότης Μηταράκης είναι περιορισμένες, όπως και η παρουσία προσφύγων και μεταναστών στην ΒΙΑΛ και στο νησί.

Η απόφαση για την προσωρινή διαταγή αναμένεται να εκδοθεί το αργότερο έως την προσεχή Παρασκευή, ενώ η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων περί τα τέλη Ιουλίου 2022.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 10:27

Η «μάχη χαρακωμάτων» για την αποτροπή δημιουργίας της νέας υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή Θόλος, μεταφέρθηκε στο ειρηνοδικείο Χίου, όπου σήμερα Τρίτη 21 Ιουνίου 2022, εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δημοσίου για την διασφάλιση πρόσβασης στο επίμαχο οικόπεδο της περιοχής.

Από νωρίς το πρωί κάτοικοι της Συκιάδας και της Λαγκάδας, των δύο χωριών που γειτνιάζουν με το Θόλος, αλλά και κάτοικοι της πόλης και εκπρόσωποι κοινωνικών και επαγγελματικών φορέων του νησιού, συγκεντρώθηκαν έξω από το ειρηνοδικείο, στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι θα αντιδράσουν μα κάθε τρόπο για να αποτρέψουν την δημιουργία της υπερδομής, που προωθεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ειρηνοδικείου οι δικηγόροι, του δήμου Χίου και του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου, καθώς και οι μάρτυρες, εκπρόσωποι των κατοίκων και φορέων, θα δώσουν και την νομική μάχη για να αποδειχθεί και δικαστικά ότι ο δρόμος που υπάρχει στο Θόλος και συνδέει την εθνική οδό Χίου – Καρδαμύλων με το επίμαχο οικόπεδο είναι δημοτική οδό και όχι κοινόχρηστη, όπως ισχυρίζεται το Δημόσιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ειρηνοδικείο Χίου είχε απορρίψει την έκδοση προσωρινής διαταγής του Δημοσίου για την πρόσβαση στο Θόλος και σήμερα εκδικάζεται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ενώ ο δήμος Χίου έχει ρίξει στη μάχη ένα ακόμα νομικό όπλο, την αναγνωριστική αγωγή για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του επίδικου οικοπέδου.

Ο Γιάννης Μαλαφής για την υπερδομή στο Θόλος

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια