«Ξαφνικός θάνατος» στην Κώμη, σταματούν τα έργα – Απλήρωτος ο εργολάβος

Πριν μία εβδομάδα γράφαμε ότι εφέτος η Κώμη της Χίου θα αναστενάξει από την εκτέλεση των έργων διαμόρφωσης και αναβάθμισης της περιοχής, που αποτελεί μία από τις πλέον πολυσύχναστες και ζωντανές παραλίες του νησιού.

Αυτό ήταν μάλλον το αισιόδοξο σενάριο, αφού σήμερα γίνεται γνωστό ότι τα έργα σταματούν, με συνέπειες απροσδιόριστες σε ό,τι αφορά την ομαλή εξέλιξή τους κι ενώ η καλοκαιρινή περίοδος είναι προ των πυλών, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας για τους επαγγελματίες της περιοχής.

Αιτία της διακοπής είναι το γεγονός ότι ο εργολάβος του έργου, που ξεκίνησε τις εργασίες τον Δεκέμβριο 2021, ακόμα δεν έχει πληρωθεί. Οι επιμετρήσεις των εργασιών υποβλήθηκαν στον δήμο Χίου στις αρχές Μαρτίου, ενώ στις 20 Μαρτίου 2022 υπεβλήθη ο σχετικός λογαριασμός.

Έκτοτε, ούτε φωνή, ούτε ακρόαση, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να αιτηθεί προς τον δήμο Χίου, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την νομοθεσία, την διακοπή των εργασιών.

Αυτές τις ημέρες εκτελούνται εργασίες τακτοποίησης του εργοταξίου, ενώ την προσεχή Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 θα διακοπούν και επισήμως οι εργασίες.

Οι εξελίξεις τρέχουν για το θέμα και αυτή την ώρα πραγματοποιείται σύσκεψη προκειμένου να δωθεί λύση, όπως δήλωσε στο astraparis.gr ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Ξενάκης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια