«Ξεφτισμένες θεωρίες συνωμοσίας» χρεώνει ο Μιχαηλίδης στον Μηταράκη

Στην εξαθλίωση των προσφύγων και μεταναστών και όχι σε «ξεφτισμένες θεωρίες συνωμοσίας» πρέπει να αναζητήσει ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης την αιτία των επεισοδίων στην Λέσβο, χθες Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Μιχαηλίδη έχει ως εξής:

«Τα χθεσινά γεγονότα στη Λέσβο έρχονται να επιβεβαιώσουν τις τραγικές επιλογές της κυβέρνησης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Με βάση τα όσα συνέβησαν, είναι εύλογη η ανησυχία για το τι θα συμβεί όταν (και εφόσον) κατασκευαστούν οι κλειστές υπερδομές που σχεδιάζει η κυβέρνηση.

Οφείλει να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι η εξαθλίωση προσφύγων και μεταναστών έχει άμεσο αντίκτυπο στους κατοίκων των νησιών, τα οποία δοκιμάζονται κατά το τελευταίο διάστημα.

Σε αυτή την εξαθλίωση θα πρέπει να αναζητήσει τις αιτίες της χθεσινής διαμαρτυρίας ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αντί να καταφεύγει σε ξεφτισμένες θεωρίες συνωμοσίας.

Στην απελπισία και ανικανότητά της να διαχειριστεί το πρόβλημα η κυβέρνηση καταφεύγει, επιπλέον, σε επιλογές ακροδεξιάς γραφικότητας, όπως εκείνες περί πλωτών φραγμάτων για τη δήθεν φύλαξη των συνόρων.

Ως βουλευτής Χίου συνυπέγραψα με μεγάλο αριθμό βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κατά τη συζήτηση της οποίας στη Βουλή τις επόμενες μέρες θα είμαι εκ των ομιλητών της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια