Ξεκινά η κομποστοποίηση, διανέμονται οι κάδοι

1500 κάδους για κομποστοποίηση παρέλαβε ο δήμος Χίου, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας για οικιακή κομποστοποίηση στη Χίο, που έχει ξεκινήσει.

Οι αιτήσεις για κομποστοποίηση από τους δημότες αριθμούν περίπου τις 780-800 και καιρού επιτρέποντος η υπηρεσία καθαριότητας θα μπορεί να ξεκινήσει τη διανομή των κάδων στους ενδιαφερόμενους μέσα στην εβδομάδα. “Παραλάβαμε το υλικό, το οποίο πριν τη διανομή πρέπει να προετοιμάσουμε. η βροχή μας καθυστερεί, ευελπιστούμε ότι με τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα μπορέσουμε να διανείμουμε μέσα στην εβδομάδα και να ξεκινήσει η κομποστοποίηση στα σπίτια, σύμφωνα με τον προγραμματισμό”, δήλωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Γιώργος Μπελέγρης, στον astraparis.gr.

Σε κάθε νοικοκυριό που θα κομποστοποιεί μέρος των οικιακών του απορριμάτων ακακυκλώνοντας τα, υπολογίζεται ότι το 35% των οικιακών απορριμμάτων μπορεί να κομποστοποιηθεί, θα διανεμηθεί, ένας μεγάλος κάδος για το κομπόστ, ένας μεταλλικός αναδευτήρας κι άλλος ένα μικρός κάδος που οι νοικοκυρές θα τον τοποθετήσουν στην κουζίνα τους για τη συλλογή των απορριμμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 200.000 ευρώ, χρηματοδοτούμενο από ευρωπαϊκό πρόγραμμα, ενώ το παραγόμενο υλικό από την κομποστοποίηση δεν θα το μαζεύει ο δήμος αλλά θα είναι προς οικιακή χρήση.

Σημαντικότερη από όλα είναι η ωφέλεια που θα έχει η κομποστοποίηση σε σχέση με τον ΧΥΤΑ, μειώνοντας τον όγκο των απορριμμάτων που θα οδηγούνται εκεί για ταφή και αυξάνοντας τον χρόνο ζωής του.

Σύντομα η διανομή των κάδων στους πολίτες

Ο δήμος Χίου ανακοίνωσε την Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, ότι οι πολίτες που επιθυμούν να αποκτήσουν κάδο κομποστοποίησης, παρακαλούνται να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση στην σελίδα του δήμου Χίου www.chioscity.gr ή την έντυπη στο πρωτόκολλο του δήμου Χίου.

Ο τόπος και ο χρόνος διανομής των κάδων, θα ανακοινωθούν σύντομα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια