Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το νέο summer school στις Οινούσσες

Ο Δήμος Οινουσσών για μια ακόμη χρονιά, ανακοινώνει το Summer School (Θερινό Σχολείο) που θα πραγματοποιηθεί στις Οινούσσες από τις 10 μέχρι τις 15 Ιουλίου , από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου σε συνεργασία με το Europe Direct , την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Ένα σημαντικό εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός με θέμα: Ευρωπαϊκά Όρια: Πολιτισμός, Ταυτότητα και Κοινωνία

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα επιδιώξει να συνδέσει την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ειδικότερα τους εμπλεκόμενους φορείς (θεσμικά όργανα, κράτη μέλη, μη κρατικούς φορείς, φορείς της ευρείας δημόσιας σφαίρας, δομές της κοινωνίας των πολιτών) με την πολιτική συνοχής της ΕΕ μέσω της δημιουργίας άμεσων πολιτικών θεσμών, που συντελούν και στην αναβάθμιση της.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, η συμμετοχή είναι μεγάλη και υπάρχουν ελάχιστες θέσεις διαθέσιμες. Εάν θέλετε να εγγραφείτε (υποβολή υποψηφιότητας) θα πρέπει να βιαστείτε.

Δηλώσεις συμμετοχής / εγγραφή, πρόγραμμα και πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://summer-schools.aegean.gr/GovArt2023?fbclid=IwAR2otPSHbUSpZTn5z6FLUROXQE28uqqPNb107wELyZte9vn6yUL6PHoh5YQ

Ο Δήμαρχος Οινουσσών κ. Γεώργιος Δανιήλ δήλωσε:

«Και πάλι στο όμορφο και φιλόξενο ναυτικό νησί του Αιγαίου, στις Οινούσσες μας, εδώ στο ανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, έχουμε τη χαρά και την τιμή να συνδιοργανώνουμε ένα τόσο σπουδαίο γεγονός που αναδεικνύει την ταυτότητά μας, τον πολιτισμό μας και την θέση μας στην κοινωνία. Μια ολόκληρη εβδομάδα (10 – 15 Ιουλίου) θα φιλοξενήσουμε τους επισκέπτες μας μαζί με διακεκριμένους Έλληνες και Ευρωπαίους Πανεπιστημιακούς Καθηγητές, θα συνομιλήσουμε και θα συμμετέχουμε σε μια πληθώρα δραστηριοτήτων. Αισθάνομαι ιδιαίτερα περήφανος για αυτή την τόσο σημαντική διοργάνωση και σας καλώ να την στηρίξουμε με θερμή υποδοχή.»