Ξεκίνησαν τα έργα στο λιμάνι κι ο… Θεός βοηθός

Τα έργα για την επισκευή της υποσκαφής, που έχει εξακριβωθεί ότι υπάρχει στην ράμπα πρόσδεσης των επιβατηγών πλοίων στο λιμάνι της Χίου ξεκίνησαν χθες Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018 κι ο Θεός… βοηθός.

Κάπως έτσι διαγράφεται η πορεία τους, αφού «ουδείς γνωρίζει επακριβώς τι θα συναντήσουμε εκεί κάτω», επισημαίνει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χίου κ. Αντώνης Κέφης.

Σε πρώτη φάση και με την βοήθεια πλωτού γερανού θα τοποθετηθούν μπλόκια στα σημεία που φαίνεται ότι υπάρχουν υποσκαφή, σπηλαιώσεις κ.λπ., ενώ δεν αποκλείεται και εκσκαφή για έγχυση μπετόν.

Σε επόμενη φάση θα γίνει η επισκευή της ανωδομής, δηλαδή του καταστρώματος της ράμπας και γενικότερα του υπέργειου χώρου πρόσδεσης και εξυπηρέτησης των πλοίων, αφού έχουν σημειωθεί μικρές υποχωρήσεις σε πολλά σημεία του.

Δεν αποκλείεται, τέλος, ανάλογα με την εξέλιξη των εργασιών, να γίνει επέκταση των έργων και σε άλλα σημεία, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχουν ανάλογες υποσκαφές ή σπηλαιώσεις.

Τα έργα που εκτελούνται στην παρούσα φάση έχουν προϋπολογισμό 117.000 ευρώ και εκτιμάται ότι θα τελειώσουν μετά το Πάσχα και πάντως πριν το καλοκαίρι.

limani_erga3 limani_erga2

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com