Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των υγειονομικών στη Χίο

Το πρωί της Τρίτης 12 Ιανουαρίου 2021, στο “Σκυλίτσειο” ξεκίνησε ο εμβολιασμός των υγειονομικών στη Χίο με τη διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Έλενα Κανταράκη να είναι η πρώτη που εμβολιάστηκε.

Στο νησί βρίσκονται ήδη 240 δόσεις που θα καλύψουν τον εμβολιασμό των υγειονομικών μέσα σε μια εβδομάδα για να δοθεί συνέχεια μετά με τον εμβολιασμό του υπόλοιπου πληθυσμού.

Η προσέλευση ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου να δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένη από την εξέλιξη της εκστρατείας εμβολιασμού στο νησί και τη συνεργασία με τη ΔΥΠΕ και την επιτροπή εμβολιασμού.

Ο διευθυντής της Παθολογικής κ. Ιωάννης Μαλακός ήταν ο πρώτος από τους γιατρούς που εμβολιάστηκε σχολιάζοντας ότι ο κόσμος περιμένει τα εμβόλια εναγωνιωδώς με την ελπίδα το καλοκαίρι να μπορέσει να επιστρέψει στην κανονικότητα του.

Ο ιατρός κ. Γιώργος Αμέντας υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς,  σημείωσε ότι η μεγάλη συμμετοχή των υγειονομικών στον εμβολιασμό δίνει το καλό παράδειγμα στον κόσμο. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός στους πολίτες με προτεραιότητα σε εκείνους άνω των 85 ετών με δυνατότητα καθημερινά να εκτελούνται 50 εμβολιασμοί.

Να σημειωθεί ότι στο νησί μας εκτός του νοσοκομείου, που αποτελεί το 1ο εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργήσουν ακόμη τρία εμβολιαστικά κέντρα το προσεχές διάστημα για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια