Ξεκίνησε την προεκλογική του καμπάνια στην Μυτιλήνη ο Γιάννης Σπιλάνης

Με συγκέντρωση μελών και φίλων της, στην Μυτιλήνη, την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019, ξεκίνησε ο περιφερειακός συνδυασμός «Συμπαράταξη Πολιτών» Βορείου Αιγαίου την προεκλογική καμπάνια της στην Λέσβο, για τις εκλογές της 19ης Μαΐου 2019.

Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Γιάννης Σπιλάνης ανέπτυξε τον σχεδιασμό σε τρεις βασικούς άξονες που θα καθορίσουν την πολιτική που θα ακολουθήσει την επόμενη τετραετία και συγκεκριμένα δημοκρατία στην αυτοδιοίκηση, δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους, αλληλεγγύη για  όλους.

«Η αξιοποίηση της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2021-2027 προϋποθέτει την συμμετοχή νέων μιας και ορίζοντας ολοκλήρωσης των έργων και των ενεργειών που μπορούν να υλοποιηθούν μέσα από αυτό το χρηματοδοτικό πλαίσιο έχουν ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2030», τόνισε και πρόσθεσε: «Στόχος μας  να καταστήσουμε τα νησιά, τόπους ελκυστικούς για κατοικία και επιχειρηματικότητα, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο αποχώρησης των νέων από αυτά». 

Ο κ. Σπιλάνης απέδωσε ευθύνες στην περιφερειακή διοίκησης της κας Χριστιάννας Καλογήρου, «η οποία το μόνο που “κατάφερε’ στο τομέα στήριξης της επιχειρηματικότητας ήταν να χρεώσει τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις στο πρόγραμμα “Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης” με την ανάλογη συνδρομή και αργότερα αυτό να εγκαταλειφθεί. 

Αυτή τη στιγμή και όλη της την θητεία η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ασχολείται μόνο με μπουλντόζες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος τόνισε τις ευθύνες της διοικούσας παράταξης στην ανυπαρξία κριτηρίων νησιωτικότητας στα προγράμματα στήριξης επιχειρήσεων, στην εγκατάλειψη των αγροτικών και τουριστικών επιχειρήσεων.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια