Ξεκίνησε το ράλι για την εύρεση φοιτητικής κατοικίας στη Χίο

Σε αγώνα ταχύτητας εξελίσσεται η εξεύρεση φοιτητικής κατοικίας στο νησί, στον οποίο όποιος επιδοθεί νωρίτερα θα έχει και το καλύτερο αποτέλεσμα συνδυάζοντας την ποιότητα, την παλαιότητα και την τιμή στην κατοικία που θα βρει προς ενοικίαση.

Η κίνηση, όπως αναφέρουν οι μεσίτες ξεκίνησε με την ανακοίνωση των βάσεων των πανελληνίων και ήδη μέρες μετά, κορυφώνεται με την έλευση των πρωτοετών φοιτητών που έχουν ξεχυθεί σε αναζήτηση σπιτιού που θα στεγάσει την παραμονή τους στο νησί.

Να σημειωθεί ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα σημειώνεται μια καθυστέρηση στην αναζήτηση φοιτητικής στέγης εξαιτίας της πανδημίας και της αβεβαιότητας για την έναρξη μαθημάτων στις σχολές, με πολλούς γονείς να τηρούν στάση αναμονής στην προσπάθεια τους να γλυτώσουν την καταβολή ενοικίων για τους πρώτους μήνες.

Ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού έχει διαμορφώσει πτωτική ζήτηση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, όπως σημειώνει ο κ. Λεβίδης από το ομόνυμο μεσιτικό γραφείο. “Η κίνηση από φοιτητές ξεκίνησε από σήμερα. Γενικά όμως είναι υποτονική σε σχέση με πέρυσι. Πιθανόν λόγω covid και της αβεβαιότητας αν και πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα δεδομένα στο νησί αναφορικά με τη φοιτητική στέγη δεν αλλάζουν. Υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός σπιτιών και διαμερισμάτων, ο οποίος όμως δεν είναι μεγάλος. Στη Χίο δεν είναι ακόμη διαδεδομένο το  airbnb, αλλά οι αυξημένες τιμές σε σχέση με άλλες περιοχές διαμορφώνονται από το γεγονός ότι η προσφορά σε ενοικιάζόμενα σπίτια διαμερίσματα κ.λπ δεν δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση. “Σαν περιοχή είμαστε τσιμπημένοι, γιατί δεν υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα σπιτιών. Ειδικά στα σπίτια που είναι σε καλή κατάσταση και στα καινούργια, οι τιμές είναι τσιμπημένες”, αναφέρει ο κ. Μ. Ξυντάρης από το μεσιτικό γραφείο 48 ώρες, συμπληρώνοντας ότι ακόμη υπάρχει διαθεσιμότητα.

Ζητούμενο για τους νέους φοιττές είναι τα σπίτια να βρίσκονται κοντά στο Πανεπιστήμιο και να είναι επιπλωμένα, κάτι που όπως σημειώνει ο κ. Λεβίδης επιζητούν και εκπαιδευτικοί και στρατιωτικοί που διορίστηκαν στο νησί.

Όσο για τις τιμές, αυτές είναι στα ίδια με πέρσι επίπεδα ίσως και με μια μικρή αύξηση. “Οι τιμές είναι σταθερές σε σχέση με πέρυσι, ίσως και λίγο αυξημένες. Κυμαίνονται από 220 ευρώ τον μήνα τα μονόχωρα και έως και 400 ευρώ τα μεγάλα και νεόδμητα.Μία μέση τιμή ενός “κανονικού” διαμερίσματος, είναι τα 300 ευρώ”, περιγράφει  ο κ. Λεβίδης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια