Ξεκινούν και πάλι, πλην της Χίου, οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών

Ξεκινούν  άμεσα οι πρακτικές εξετάσεις -δοκιμαστικών προσόντων- των υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, κατόπιν της συμφωνίας του υπουργείου Μεταφορών με τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες και αποδέχονται την ασφαλιστική κάλυψη οχημάτων και υποψηφίων οδηγών.

Το τελευταίο ήταν και το ζητούμενο για τους εκπαιδευτές ανά την Ελλάδα και έτσι οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν κανονικά για όλους εκτός της Χίου, αφού στο νησί μας παραμένει το πρόβλημα της αποχής των εξεταστών.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης  κ. Γιάννης Ξενάκης, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις στη Σάμο και ανάλογες ενέργειες έχουν γίνει για τη Λέσβο και τη Λήμνο. Αντίθετα στη Χίο μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα η κατάσταση παρέμενε αδιέξοδη με τους εξεταστές του γραφείου μεταφορών της Χίου να έχουν παραιτηθεί. «Θα ζητήσουμε από την Περιφέρεια  μόλις αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα υπόλοιπα νησιά να στείλει στη Χίο για μια εβδομάδα εκπαιδευτές. Έχουμε στείλει έγγραφο σε όλες τις υπηρεσίες μήπως εκδηλώσεις κάποιος υπάλληλος ενδιαφέρον να εκπαιδευτεί ως εξεταστής παρακολουθώντας σεμινάρια., Μετερχόμαστε όλες τις μεθόδους για να λύσουμε αυτό το πρόβλημα που ταλαιπωρεί μήνες τώρα τους συμπολίτες μας», δήλωσε ο κ. Ξενάκης.

Να σημειωθεί ότι μήνες τώρα υποψήφιοι οδηγοί κι εξεταστές τελούν σε ομηρία μην μπορώντας οι μεν να αποκτήσουν δίπλωμα και οι δε να ασκήσουν το επάγγελμα τους αφού εδώ και 6 μήνες δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις λόγω της αποχής και παραίτησης των εξεταστών.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια