Ξεκινούν καθαρισμοί στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Χίου

Καθαρισμό της παρόδιας βλάστησης στο οδικό δίκτυο της Βόρειας Χίου, το οποίο όπως αναδείχθηκε και από πρόσφατο ρεπορτάζ του astraparis.gr είναι σε άθλια κατάσταση, δημιουργώντας μείζον ζήτημα ασφάλειας των οδηγών και κινδύνου πυρκαγιάς, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει η περιφερειακή ενότητα Χίου.

Εκτός, όμως, από το κλάδεμα των δέντρων, που προφανώς είναι η ενδεδειγμένη λύση, ανακοίνωσε ότι θα προβεί και σε εκρίζωση θάμνων, όπερ σημαίνει ότι πάλι θα την πληρώσουν οι… συνήθεις ύποπτοι σπάρτοι, οι οποίοι κατά την Π.Ε. Χίου δεν επιδέχονται ηπιότερη λύση, αν και εφόσον βρίσκονται εκτός των ορίων του οδοστρώματος και του χαντακιού απορροής ομβρίων.

Στην παρούσα φάση οι εργασίες θα είναι περιορισμένης έκτασης και δεν περιλαμβάνουν το οδικό δίκτυο του κύκλου της Αμανής, πλην ενός μικρού τμήματος. Συγκεκριμένα, θα γίνουν καθαρισμοί κατά μήκος και τμηματικά των οδικών δικτύων:

α. Αμάδες – Βίκι έως Καμπιά, που ανήκουν στην δημοτική ενότητα Καρδαμύλων του δήμου Χίου.

β. Αφροδίσια – Κέραμος – Λεπτόποδα και από Κέραμο έως την παραλία των Αγιασμάτων, που ανήκουν στην δημοτική ενότητα Αμανής του δήμου Χίου.

Ενημερώνονται οι ιδιοκτήτες που τα κτήματα ή τα οικόπεδά τους εφάπτονται των παραπάνω οδικών δικτύων ότι θα ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες καθαρισμών και για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορούν να επικοινωνούν με το τμήμα πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Χίου στα τηλέφωνα, 22710 44212 και 6957 690903.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια