Ξεκολλά το LEADER Ιδιωτικών Έργων

Το πράσινο φως άναψε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για τη δημοσιοποίηση της 1ης Πρόσκλησης του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER που αφορά έργα ιδιωτικού χαρακτήρα.

Η ΕΤΑΧ με τη σειρά της μετά από καθυστέρηση μηνών, ανακοινώνει ότι βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν ανοίξει για το επενδυτικό κοινό η δυνατότητα υποβολής προτάσεων χρηματοδότησης για το LEADER του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.

Το πρόγραμμα έχει συνολικό προϋπολογισμό 3.915.000,00€ για ιδιωτικές επενδύσειςπου θα λάβουν χώρα στη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά και αφορά κυρίως σε δράσεις ενίσχυσης επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού, στη μεταποίηση, τη βιοτεχνία και τη χειροτεχνία, στην παροχή υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τοπικού αγροτικού πληθυσμού κ.α.

Με την έναρξη των υποβολών προτάσεων χρηματοδότησης, η εταιρεία θα προχωρήσει σε σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων, ώστε να μεταφέρει την απαραίτητη πληροφόρηση στους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να βρείτε την προδημοσίευση σχεδίου της 1ης Πρόσκλησης καθώς και ενημερωτικό υλικό για το CLLD/LEADER στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΧ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://leaderchios.gr.