Ξενοδόχοι και Φορέας Τουρισμού κατά μεταφορέων για το λιμάνι Μεστών

Αναφανδόν υπέρ της λειτουργίας του λιμένα Μεστών τάσσονται η Ένωση Ξενοδόχων Χίου και ο Φορέας Τουρισμού Χίου, απαντώντας εμμέσως στις αιτιάσεις των μεταφορέων του νησιού

Αποφεύγοντας να έρθουν σε ευθεία ρήξη με τους μεταφορείς, οι δύο φορείς εστιάζουν κυρίως στην αναγκαιότητα ύπαρξης μιάς δεύτερης πύλης εισόδου του νησιού με κατά το δυνατόν σύντομα δρομολόγια, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις Παρασκευές και Κυριακές, ώστε η Χίος να καταστεί προσιτός προορισμός και για τα Σαββατοκύριακα.

Στην κοινή επιστολή τους προς τους βουλευτές του νομού κ.κ. Νότη Μηταράκη και Ανδρέα Μιχαηλίδη, την περιφερειακή αρχή και τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, επισημαίνουν ότι «η από 20ετίας στρατηγική επιλογή του λιμένος Μεστών ως δεύτερης πύλης εισόδου του νησιού, έχει βασιστεί σε εμπεριστατωμένες τεχνικές και οικονομικές μελέτες που εγκρίθηκαν και υλοποιήθηκαν από ελληνικές και κοινοτικές αρχές με αποτέλεσμα το παρόν λειτουργικό λιμάνι.

Εξ’ άλλου η υπάρχουσα κατάσταση του λιμένος Χίου αγγίζει πολλές φορές τα οριακά επίπεδα χρήσης του –γεγονός που βιώνουμε καθημερινά πολίτες, επιχειρήσεις και επισκέπτες. Θα πρέπει, λοιπόν, να μας προβληματίσει ιδιαίτερα η συνέχιση της λειτουργίας του, με άξονα και κύρια προτεραιότητα την αναβάθμιση των υποδομών του.

Οι επαγγελματίες τουρισμού της Χίου με δεδομένη την συγκριτικά περιορισμένη επισκεψιμότητα στον νομό, αναζητούν συνεχώς νέες γεωγραφικές και θεματικές αγορές. Εργάζονται και ενεργούν δημιουργικά, χωρίς αποκλεισμούς και εξαιρέσεις, ειδικά όταν τα αναμενόμενα αποτελέσματα με βάση τις διεθνείς πρακτικές είναι δεδομένα.

Είμαστε σύμφωνοι και αισιόδοξοι όσον αφορά την παρούσα και μελλοντική λειτουργία και χρήση του λιμένα Μεστών, χρήση η οποία έχει θετικές προοπτικές για την οικονομία του τόπου μας».

Δηλώνουν, τέλος, για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ρήξης με τους μεταφορείς ειδικότερα που προσφάτως ανακίνησαν το θέμα ότι «είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο με κάθε κλάδο της οικονομίας και της κοινωνίας, κατ’ εξοχήν με τον νευραλγικό κλάδο των μεταφορέων, καθώς είναι δεδομένο ότι η αδιάρρηκτη αλληλεπίδραση και οι απαιτούμενες συνέργειες στην αλυσίδα της τοπικής οικονομίας θα μας οδηγήσουν σε ένα από όλους μας ζητούμενο, ευνοϊκό μέλλον για το νησί».

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια