Ξενώνας το δημαρχείο Αμανής για τις ανάγκες του αντιδημάρχου (φωτό/βίντεο)

Σουρεαλιστικές εικόνες περιέγραψε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, την περασμένη Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022, η δημοτική σύμβουλος της Πρωτοβουλίας για τη Χίο κα Βιβή Ποταμούση, διατυπώνοντας την καταγγελία – φήμη την χαρακτήρισε που δεν θα ήθελε να πιστέψει – ότι ένας αντιδήμαρχος που δεν κατονόμασε έχει μετατρέψει χώρους του πρώην  δημαρχείου Αμανής, στην Βολισσό, σε… ξενώνα για τις ατομικές του ανάγκες.

Στην αρχή και απευθυνόμενη στον δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρμαντζη η κα Ποταμούση περιέγραψε εικόνα εγκατάλειψης στον χώρο του πρώην δημαρχείου, ενώ διατύπωσε και το ερώτημα πού βρίσκεται ένας πίνακας του Γιαλούρη τον οποίο ο δημιουργός του είχε δωρίσει στον δήμο Αμανής.

Κλείνοντας δε την αναφορά της… έσκασε το μυστικό, που μάλλον φαίνεται να το γνώριζαν και πολλοί άλλοι:

«… διαπίστωσα ότι έχουν φύγει από το δημαρχείο της Αμανής και τα έπιπλα, τα γραφεία και οι υπολογιστές μέσα στους οποίους υπήρχαν αρχεία. Επίσης, έχουν μεταφερθεί στο δημαρχείο της Αμανής πολυθρόνες, πολυθρονίτσες, κρεβατάκια, μάτια κουζίνας για μαγείρεμα, και ήθελα να ρωτήσω τον δήμαρχο είναι ενήμερος για αυτή την κατάσταση; Επίσης, να πω εδώ ότι κυκλοφορεί και μία φήμη, την οποία εγώ δεν θέλω να την πιστέψω ότι εις εκ των δύο αντιδημάρχων σαββατοκύριακα έρχεται στην Αμανή και διαμένει εντός του δημαρχείου».

Στο… καπάκι ήρθε και ο δημοτικός σύμβουλος της Πρωτοβουλίας για τη Χίο κ. Παντελής Καμπούρης, ο οποίος καταθέτοντας την δική του μαρτυρία για το πρώην δημαρχείο Αμανής είπε ότι «οι πληροφορίες μου λένε ότι κατά καιρούς λειτουργεί κα ως ξενώνας».

Μετά ταύτα ο λόγος εδόθη στον αντιδήμαρχο Αμανής κ. Παναγιώτη Μανδάλα, που εξ αρχής είχε συγκεντρώσει όλες οι υποψίες και ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις ανάγκες της Αμανής είπε ότι ο χωρικός αντιδήμαρχος, δηλαδή ο ίδιος, αφιερώνει τα σαββατοκύριακά του στην περιοχή και ασχολείται με τα προβλήματά της.

Παραδέχθηκε δε έστω και κομπιάζοντας: «Και δεν ντρέπομαι να πω ότι κάποια βράδυα μένω και στο δημαρχείο, γιατί δεν έχω την δύναμη να πάω να πληρώνω ξενοδοχείο. Και μπορώ να σας πω ότι έχω φτιάξει ένα δωμάτιο με δύο κρεβατάκια έξτρα, αν χρειαστεί ως πολιτική προστασία… αν ανέβουνε κάποιοι χειριστές πάνω και μείνουνε μέχρι αργά να μπορούνε να φιλοξενηθούνε εκεί».

Ακολουθεί το βίντεο με την καταγγελία της κας Ποταμούση και την απάντηση του κ. Μανδάλα

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια