ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

Ξεσηκώνονται οι Βουνούσοι, δεν θέλουν πρόσφυγες στο χωριό

Ξεσηκώνονται οι Βουνούσοι, δεν θέλουν πρόσφυγες στο χωριό

Η ενδεχόμενη εγκατάσταση οικογενειών προσφύγων σε μονάδα ενοικιαζομένων δωματίων στο Βουνό, έχει κινητοποιήσει τους κατοίκους που αντιδρούν σε αυτό το ενδεχόμενο.

Την είδηση φαίνεται να διέρρευσε αντιδήμαρχος του κ. Μανώλη Βουρνού, ο οποίος εικάζεται ότι έβαλε… φυτιλιές, πυροδοτώντας την θύελλα των αντιδράσεων στους κατοίκους του Βουνού που ήδη προετοιμάζουν συγκέντρωση την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, στις 17.40, έξω από την κλινική Καστάνια, όπως αναφέρεται στο σχετικό κάλεσμα.

Εκείνη την ώρα, όπως ενημερώνουν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εκπροσώπων των κατοίκων με τον επιχειρηματία που προτίθεται να ενοικιάσει την ξενοδοχειακή του μονάδα στην ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για τη φιλοξενία των οικογενειών των προσφύγων κ. Παντελή Στρουμπή.

Η πρόεδρος του χωριού κα Μαριάννα Κοκολάκη θέλει να έχει ενημέρωση αναφορικά με τις προθέσεις του επιχειρηματία, ωστόσο προηγήθηκε δεσμευτική για την πρόεδρο συνάντηση στο χωριό κατά την οποία οι κάτοικοι ξεκαθάρισαν πως είναι αντίθετοι στο ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στο χωριό.

Ο κ. Στρουμπής μιλώντας στον astraparis.gr εξήγησε ότι η ξενοδοχειακή του μονάδα είναι μικρής δυναμικότητας, χωρητικότητας μόλις 20 κλινών και ότι συζητά με την ύπατη αρμοστεία για την φιλοξενία οικογενειών με μικρά παιδιά έγκυες γυναίκες κ.λπ. «Έχω ακούσει διάφορες ανακρίβειες. Έχουμε μόλις 20 κρεβάτια έχουμε κάνει διάφορες συζητήσεις. Είμαστε εταιρεία, θα βρούμε νόμιμα μισθωτές θα προχωρήσουμε σε αυτή την εκμίσθωση, μακάρι ο καθένας να κάνει ό,τι επιθυμεί και να είναι νόμιμος», είπε και συμπλήρωσε: «Δεν ξέρω ποιος και γιατί παραπληροφορεί τον κόσμο, μιλάμε για οικογένειες, 16 άτομα ενήλικα μεταξύ των οποίων και έγκυες γυναίκες και πέντε με έξι παιδιά και απειλούν ότι θα κλείσουν τις πύλες του χωριού. Μα τι απειλή μπορεί να αποτελούν 5 οικογένειες; Ήδη στο Βουνό κατοικούν οικογένειες αλλοδαπών που εργάζονται και σε αγροτικές εργασίες».

Ο κ. Στρουμπής θεωρεί ότι από τη στιγμή που υπάρχει νομιμότητα, υπάρχουν εγγυήσεις για την καθαριότητα και την εύρυθμη λειτουργία της μονάδας για το τρίμηνο της εκμίσθωσης στις συγκεκριμένες οικογένειες και δεν θα έπρεπε να υπήρχαν αντιδράσεις.

«Δεν φιλοξενούμε ούτε άστεγους, ούτε κάνουμε αγαθοεργία, εκμισθώνουμε τον χώρο μας, φιλοξενούμε πελάτες. Αυτή την περίοδο τυχαίνει να είναι από τις συγκεκριμένες χώρες. Το καλοκαίρι ίσως είναι Άγγλοι, Γάλλοι ή άλλοι τουρίστες, θα έπρεπε να ρωτάμε τους γείτονες αν μπορούμε να δουλέψουμε νόμιμα την επιχείρηση μας;».

Μοιραστείτε το:
  • rss