Ξεσπά ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ για το seatrack της Δασκαλόπετρας

Η απαράδεκτη κατάσταση σε ό,τι αφορά την λειτουργία seatrack στην παραλία της Δασκαλόπετρας Χίου, με τα όποια προβλήματα προκαλούνται για του χρήστες του, είχε ως αποτέλεσμα την έντονη αντίδραση του Παγχιακού Συλλόγου ΑμεΑ, ο οποίος σε ανακοίνωσή του, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, σημειώνει τα ακόλουθα:

Δυστυχώς και φέτος βρισκόμαστε μπροστά σε απαράδεκτες εικόνες του seatrack στην παραλία της Δασκαλόπετρας.

Παρακολουθώντας τα γεγονότα και τις διαφορές φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, από την πρώτη στιγμή, ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ έκανε παρεμβάσεις, επικοινωνώντας με τον τεχνικό της εγκατάστασης, σε μια προσπάθεια να λυθούν τα τεχνικά προβλήματα άμεσα, όπως έχει δείξει η μέχρι τώρα συνεργασία μας.

Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται ότι παρά την φιλότιμη προσπάθεια των εργαζομένων στον δήμο, οι οποίοι τρέχουν κάθε χρόνο να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα, η τοποθέτηση του μοναδικού seatrack στο νησί, έγινε με συμφωνία που άφησε τη συντήρησή του μακριά από την ιδιωτική εταιρεία που το τοποθέτησε.

Ποιος έχει την ευθύνη; Ποιος παίζει με την υπομονή μας; Αν όχι εκείνοι οι οποίοι διαλαλούν ότι “δεν ευθύνονται”, μεταφέροντας για μια ακόμα φορά την ευθύνη στους “ασυνείδητους”;

Τις χρονιές που υπήρχαν αντίστοιχα προβλήματα, με κακοτεχνίες ποιος έφταιγε; Φταίνε οι ασυνείδητοι που οι μπαταρίες είναι αφόρτιστες σε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας; Μήπως είναι και αυτό ευθύνη των ΑμεΑ; Ποιος φταίει που φέτος φθάσαμε σχεδόν, μέσα Ιούνη και το seatrack ήταν άφαντο;

Όταν πρόκειται να διαφημίσουν τα seatrack τότε οι φωτογραφίες και τα συχαρίκια δίνουν και παίρνουν, όταν πρόκειται για τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν ψάχνουν τις ευθύνες αλλού!

Ας αφήσουν τις δικαιολογίες οι διάφοροι υπεύθυνοι της τοπικής διοίκησης και των κρατικών φορέων. Ας σταματήσουν τα διάφορα κουτσομπολιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ας απαντήσουν υπεύθυνα χωρίς να προκαλούν. Αυτό που αποδεικνύεται και φέτος όπως αναδείξαμε και στην πανελλαδική μέρα δράσης για τα προβλήματα των ΑμεΑ στις 18/6, είναι ότι τα προβλήματά μας σε όλα τα επίπεδα είναι τόσο οξυμένα που ακόμα και το ιδιαίτερο ζητούμενο της πρόσβασης στη θάλασσα, δεν λύνεται ουσιαστικά.

Η πρόσβαση των ΑμεΑ στη θάλασσα, σε πόλεις και χωριά είναι δικαίωμά μας, μπορεί να υλοποιηθεί, αλλά δεν θα γίνει πράξη χωρίς τους δικούς μας αγώνες. Χρόνιοι πάσχοντες, ΑμεΑ, οι οικογένειές μας, γνωρίζουν πως τίποτα δεν κερδίζεται χωρίς τους συλλόγους και τα σωματεία μας, με αγώνες να παλεύουν  για το αυτονόητο!

Δεν θα ανεχτούμε νέα προβλήματα φέτος, αρκετά!

Εδώ και τώρα να συντηρήσουν με συγκεκριμένα μέτρα το seatrack στην Δασκαλόπετρα.

Να τοποθετηθούν άμεσα εκείνα τα seatrack τα οποία εκκρεμούν, με κρατική ευθύνη και ευθύνη της δημοτικής αρχής μέσα στον Ιούλιο με την ανάλογη συντήρηση και φροντίδα.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια