ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

Χιακή Συμπολιτεία: Όχι στην παραχώρηση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες

Χιακή Συμπολιτεία: Όχι στην παραχώρηση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες

Υπέρ των εργαζομένων και κατά της επιλογής της διοίκησης του νομικού προσώπου και της δημοτικής αρχής να εκχωρήσουν υπηρεσίες σε ιδιωτικές εταιρείες, τάσσεται με ανακοίνωση της η Χιακή Συμπολιτεία.
Όπως αναφέρει: «συμφωνεί απόλυτα με την εναντίωση των εργαζομένων του Δήμου Χίου και της ΠΟΕ ΟΤΑ στις μεθοδεύσεις με τις οποίες δημοτικές υπηρεσίες εκχωρούνται σε ιδιωτικές εταιρείες. Η επιλογή εργαζομένων για δημοτικές υπηρεσίες πρέπει να γίνεται από το δήμο και τους φορείς του, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος, με απόλυτη διαφάνεια, και όχι με ανάθεση-εκχώρηση σε ιδιωτικές εταιρείες. Γι αυτό και διαφωνούμε ριζικά με τις ενέργειες του επικεφαλής του Νομικού Προσώπου του Δήμου.

Οι ενέργειες του κ. Π. Καμπούρη, διορισμένου προέδρου του Νομικού Προσώπου, απεικονίζουν τη γενικότερη αντίληψη της δημοτικής αρχής για τις εργασιακές σχέσεις, τη διαφάνεια αλλά και τις υπηρεσίες προς τους δημότες.
Αν οι αδιαφανείς προσλήψεις της Μονομετοχικής «δικαιολογήθηκαν» με τις έκτακτες συνθήκες του προσφυγικού, η ανάθεση δημοτικών υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι δεν έχει καμιά απολύτως δικαιολογία.

Όπως έχουμε δηλώσει αρκετές φορές στο παρελθόν, η πρώτη μέριμνα μιας δημοτικής αρχής πρέπει να είναι η διεκδίκηση αξιοπρεπών και μόνιμων θέσεων εργασίας και όχι η συμβολή στην ελαστικοποίηση της εργασίας και στους μισθούς πείνας, και μάλιστα με διαδικασίες που δεν διασφαλίζουν το δικαίωμα όλων στην διεκδίκηση θέσεων που αφορούν δημοτικές υπηρεσίες».

Μοιραστείτε το:
  • rss