Χιόνια και παγετός στο Αίπος–Θυελλώδεις άνεμοι

Προβληματική έως και επικίνδυνη θα καταστεί σε λίγες ώρες η διαδρομή Χίος – Βολισσός, αφού – παρά τον καθαρισμό του δρόμου από τα χιόνια – οι χαμηλές θερμοκρασίες θα δημιουργήσουν εκτεταμένα στρώματα πάγου και η διέλευση των οχημάτων θα είναι δυνατή μόνον με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ήδη και από τις πρωινές ώρες της Τρίτης τα χιόνια στο οδόστρωμα ήταν παγωμένα από την περιοχή του Ρημόκαστρου έως και την διασταύρωση του Πιτυούς, καθιστώντας προβληματικές και σε ορισμένα σημεία επικίνδυνες τις κυκλοφοριακές συνθήκες.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι το γκρέιντερ της περιφερειακής ενότητας Χίου, με χειριστή τον κ. Μωράκη, επενέβη για τον καθαρισμό της λωρίδας καθόδου προς Χίο, ενώ νωρίτερα είχε γίνει καθαρισμός στην άνοδο και σε μεγάλη απόσταση από το Φλώρι σχεδόν μέχρι τη Βολισσό.

Ανάλογες εργασίες καθαρισμού των δρόμων εκτελέσθηκαν και στην πλευρά του Πελινναίου, με γκρέιντερ του κ. Λωρή, στα χωριά Σπαρτούντα, Φυτά και ευρύτερα.

xionia feb 056

Συνθήκες παγετού

Ωστόσο, μετά τον καθαρισμό του δρόμου από τον κύριο όγκο χιονιού τα υπολείμματα λιώνουν ή πατιούνται από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και μετατρέπονται σε στρώμα πάγου, που καθιστά επικίνδυνη την κυκλοφορία. Η κατάσταση αναμένεται ότι θα επιδεινωθεί τις προσεχείς ώρες, αφού οι προβλέψεις μιλάνε για επικράτηση ιδιαιτέρως χαμηλών θερμοκρασιών.

Επισημαίνεται στο σημείο αυτό η έλλειψη αστυνόμευσης της επαρχιακής οδού, κυρίως για την ενημέρωση των οδηγών σε ό,τι αφορά τις κακές κυκλοφοριακές συνθήκες, κάτι που ενδεχομένως θα γίνει τις επόμενες ώρες.

xionia feb 022

Θυελλώδεις άνεμοι σαρώνουν όλη τη Χίο

Η κατάσταση στην προκυμαία της Χίου παρουσιάζει μεν ένα μοναδικό θέαμα, ωστόσο τα κύματα έχουν σαρώσει το δρόμο, μεταφέροντας πέρα από τα νερά και σκουπίδια. Λόγω των θυελλωδών ανέμων ετέθη σε ισχύ από τις 9 χθες βράδυ απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, όπου και έμεινε δεμένο το «Αριάδνη».

Για τις επόμενες ώρες οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας είναι εξίσου απαισιόδοξες και αναμένεται πέραν της συνέχισης των θυελλωδών ανέμων να επικρατήσουν συνθήκες παγετού, ενώ θα συνεχισθούν και οι χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά σημεία του νησιού.