Ξόδεψε όλα τα λεφτά ο Μηταράκης, ζητάει 19 εκατ. για σύστημα ελέγχου στα ΚΥΤ

Έπιασαν πάτο τα ταμεία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αφού ξοδεύτηκαν όλα τα χρήματα του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, υπερκαλύπτοντας το συνολικό αναθεωρημένο όριο πιστώσεων ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Τώρα, που ο υπουργός κ. Νότης Μηταράκης θέλει να υλοποιήσει το έργο για την εγκατάσταση και λειτουργία συστήματος ελέγχου πρόσβασης και παρακολούθησης παροχών των προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στις δομές προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας, προστρέχει κατεπειγόντως στο υπουργείο Ανάπτυξης, ζητώντας κι άλλα.

Το ανωτέρω έργο, σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο και την περιγραφή του κ. Μηταράκη, είναι προϋπολογισμού 19.128.908,11 ευρώ και ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης να ενταχθεί στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του ΠΔΕ.

Επισημαίνει δε, για να… διευκολύνει τα πράγματα, ότι «η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) σε απάντηση πληροφοριών που της έχουν αποσταλεί, έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσει το Μεταναστευτικό Πρόγραμμα εφ’ όσον οι αρμόδιες υπηρεσίες και τα όργανά της το εγκρίνουν και βρίσκεται σε επαφή με τις υπηρεσίες για την αποσαφήνιση του έργου και του εύρους των επενδύσεων».

Να σημειώσουμε ότι το υπόψη έργο είναι προφανώς μέρος του σχεδιασμού του κ. Μηταράκη για τα περίφημα ελεγχόμενα κέντρα, τόσο για την είσοδο και έξοδο των φιλοξενουμένων, όσο και για άλλες παρεχόμενες υπηρεσίες.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια