Υιοθετεί τις φήμες για το επεισόδιο στο Χαλκειός ο Βαρβιτσιώτης

Έσπευσε να υιοθετήσει φήμες ή εκδοχές αναξιόπιστων μαρτύρων για το επεισόδιο στο κιόσκι – καραγκιόζ μπερντέ του Χαλκειούς ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κι ενώ η διεύθυνση αστυνομίας Χίου δεν φαίνεται ακόμα να έχει καταλήξει για την αιτία και κυρίως για το ποιός φέρει την ευθύνη πρόκλησής του.

Κι ενώ οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου αλληλοκατηγορούνται, χωρίς – ωστόσο – κάποιος εξ αυτών να έχει καταθέσει μέχρι στιγμής μήνυση για τα όσα συνέβησαν το βράδυ της Δευτέρας, 9 Απριλίου 2018, κοντά στην ΒΙΑΛ, ο κ. Βαρβιτσιώτης εκλαμβάνοντας τις φήμες ως γεγονότα αληθή και αδιαμφισβήτητα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στις περιοχές της Μόριας Λέσβου και Χαλκειούς Χίου επιβεβαιώνουν όσα έχουμε -επανειλημμένως- επισημάνει.

Ότι, δηλαδή, δεν υπήρχε κανένα απολύτως σχέδιο προετοιμασίας της χώρας για τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές -ως απόρροια της αλλαγής στάσης της Τουρκίας- με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να κατακλύζουν τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου.

Και ότι, όσο η πολιτεία αδυνατεί να επιβάλει την τάξη, τόσο τα περιστατικά ανομίας θα πολλαπλασιάζονται, με τους παραβατικούς μετανάστες να στρέφονται, πλέον, κατά των νησιωτών, απειλώντας ακόμα και τη σωματική τους ακεραιότητα. 

Την ίδια ώρα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κατονομάζουν  την ελληνική κυβέρνηση ως υπαίτια για τη -μέχρι στιγμής- αποτυχία της κοινής δήλωσης Ε.Ε. – Τουρκίας.

Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση να αναλάβει, επιτέλους, τις ευθύνες της και να προχωρήσει άμεσα, όχι μόνο στην επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και την επιστροφή μεταναστών προς τη γείτονα χώρα, αλλά και στην αποτελεσματική φύλαξη των θαλασσίων συνόρων».