Υπεγράφη η σύμβαση για τις κτιριακές εγκαταστάσεις του αεροδρομίου Χίου

Η σύμβαση για την αναβάθμιση, επέκταση και βελτίωση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου Χίου υπεγράφη σήμερα Δευτέρα 1η Αυγούστου 2022, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Τα έργα είναι προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ και το συμβατικό αντικείμενο ανέρχεται σε 6,7 εκατ. ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020, μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Υποδομές μεταφορών, περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη».

Η σύμβαση υπεγράφη σήμερα παρουσία των υπουργών Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη και του  υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιώργου Καραγιάννη.

Η ταυτότητα του έργου

Αντικείμενο του έργου είναι η επέκταση, αναδιαρρύθμιση, επισκευή και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του κρατικού αερολιμένα Χίου.

Περιλαμβάνει τα έργα επέκτασης και βελτίωσης του υφιστάμενου αεροσταθμού που αφορούν σε υποδομή για την παροχή αεροναυτικών υπηρεσιών, ήτοι το τμήμα των εργασιών αυτών (οικοδομικές, υδραυλικές, η/μ κ.λπ.), που αφορούν τη διαμόρφωση των χώρων εξυπηρέτησης των επιβατών, των γραφείων της ΥΠΑ, των γραφείων ελέγχων κ.λπ., μη περιλαμβανομένων των εργασιών για χώρους εμπορικών χρήσεων (καταστήματα, γραφεία και αποθήκες τρίτων, εκδοτήρια εισιτηρίων κ.λπ.) και χρήσεων εστίασης.

Υποδομή εμπορικών χρήσεων και χρήσεων εστίασης

Αφορά την υποδομή εμπορικών χρήσεων και χρήσεων εστίασης και περιλαμβάνει τις απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες για τους χώρους εστίασης και εμπορικής χρήσης του αεροσταθμού.

Οι κύριες λειτουργίες του αεροσταθμού, όπως ο έλεγχος εισιτηρίων, ο έλεγχος διαβατηρίων, ο χώρος αναμονής πριν την επιβίβαση, ο χώρος αναμονής των αφίξεων, η διαχείριση των αποσκευών και ο χώρος υποδοχής αφίξεων, έχουν μελετηθεί με βάση το νέο εμβαδόν του κτιρίου (1673,27 μ² συνολική δόμηση ισογείου & νέος χώρος σε όροφο για γραφεία 58,74 μ² πέραν των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του δώματος που καλύπτουν επιφάνεια 35,74 μ² και του ΠΕΑ με επιφάνεια 20,91 μ²) και συνιστούν ουσιαστική αναβάθμιση της υφιστάμενης κατάστασης, τηρώντας παράλληλα τους εγκεκριμένους όρους της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια