Υπεγράφη η σύμβαση της μελέτης για την παραλιακή στο αεροδρόμιο

Την σύμβαση της μελέτης για την μετατόπιση του τμήματος του παραλιακού δρόμου Χίου – Καρφά, που εμπίπτει στο θιγόμενο τμήμα για την επέκταση του αεροδρομίου Χίου, υπέγραψε η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, την Πέμπτη, 10 Ιανουρίου 2019.

Η σύμβαση είναι προϋπολογισμού 98.368,64 ευρώ και χρηματοδοτείται από το αναπτυξιακό πρόγραμμα ειδικού σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο.

Με βάση το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του δήμου Χίου στις 18 Μαΐου 2018, η Περιφέρεια ανέλαβε την υποχρέωση για την εκπόνηση της μελέτης μετατόπισης τμήματος της παραλιακής οδού, έργο απαραίτητο για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Χίου.

«Το χρονοδιάγραμμα που ορίστηκε και το οποίο γνωστοποιήθηκε και με δημόσια ανακοίνωση τηρήθηκε με απόλυτη συνέπεια. Συγκεκριμένα, προέβλεπε την υπογραφή σύμβασης έως τις 15-20 Ιανουαρίου 2019 και αυτή υπογράφηκε την 9η Ιανουαρίου 2019», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας.

Ο χρόνος για την υλοποίηση του έργου ορίζεται σε δέκα μήνες, δηλαδή μέχρι τις 9 Νοεμβρίου 2019.

Στο πλαίσιο της σύμβασης θα εκπονηθούν επιμέρους μελέτες και πιο συγκεκριμένα μελέτη τοπογραφίας, γεωτεχνική, περιβαλλοντική, υδραυλικών έργων, λιμενικών έργων, ηλεκτρομηχανολογικών έργων και συγκοινωνιακών έργων.

Η κα Καλογήρου χαρακτηρίζοντας το έργο ως ζωτικής προτεραιότητας και μεγάλης σημασίας, τόνισε: «Η επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου της Χίου είναι ένα έργο που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη του νησιού και εμείς ως περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με ευθύνη προχωράμε, τηρώντας τις δεσμεύσεις μας, ώστε να συνδράμουμε την προσπάθεια για την υλοποίησή του. Αναμένουμε από το αρμόδιο Υπουργείο την τήρηση και των δικών του δεσμεύσεων».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια