Υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας για το αεροδρόμιο της Χίου

Το μνημόνιο συνεργασίας με σκοπό τον καθορισμό του πλαισίου συνεργασίας των συμβαλλόμενων μερών για την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων βελτίωσης και αναβάθμισης του κρατικού αερολιμένα Χίου, εντός της προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2014-2020, υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής, 18 Μαΐου 2018, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο γενικός γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες, η περιφερειάρχης Βορείου ‘Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου και ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς.

Στο μνημόνιο περιγράφονται οι αρμοδιότητες και ο ρόλος συμμετοχής του κάθε φορέα στην υλοποίηση του έργου αναβάθμισης και επέκτασης του αεροδρομίου Χίου, με σαφή διακριτό τον ρόλο του κάθε φορέα, καθώς και ο χρόνος ισχύος του μνημονίου έως το 2023, οπότε περατώνεται το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί ένα έργο πολύ σημαντικό για τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο συνολικά, μπαίνει στον δρόμο της επιτέλους υλοποίησής του.

Μετά από πολλές μακροχρόνιες και ατελέσφορες συζητήσεις, το σημερινό μνημόνιο που υπογράψαμε αποτελεί ένα καθοριστικό βήμα προς την τελική φάση υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου.

Η διατυπωθείσα δέσμευση από πλευράς πολιτείας για την πραγματοποίηση του έργου εντός του χρονικού πλαισίου της προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2014-2020, αποτελεί στοιχείο εγγύησης για την ολοκλήρωσή του.

Αισθάνομαι την υποχρέωση να σημειώσω πως έργα παρόμοιας έκτασης και μεγέθους που πάντα απαιτούν πολύπλοκες διαδικασίες ωρίμανσης και υλοποίησης, δεν μπορούν τελικά να υλοποιηθούν παρά, προσπερνώντας κάθε άλλο κριτήριο, μόνο μέσα σε ένα αναγκαίο πνεύμα συνεργασίας και ενότητας».

Το μνημόνιο συνεργασίας με αναλυτικά όλα τα έργα για το αεροδρόμιο σε αρχείο pdf εδώ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια