Υπέρβαση προσδοκιών για τον Σταύρο Μιχαηλίδη

Κάτι δεν είχαν λογαριάσει σωστά ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης και το επιτελείο του, εκεί στον νότιο λιμενοβραχίονα της Χίου, όπου πραγματοποίησε την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση, το βράδυ της Πέμπτης 4 Ιουλίου 2019.

Οι καρέκλες… έπεσαν λίγες κι έτσι μεγάλος αριθμός φίλων του υποψηφίου βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο έμειναν όρθιοι, παρακολουθώντας την ομιλία του, που ευτυχώς – για τους όρθιους κυρίως – ήταν σύντομη και περιεκτική.

Ο κ. Μιχαηλίδης κατ΄ ιδίαν το σχολίασε ότι η προσέλευση του κόσμου υπερέβη τις προσδοκίες του και μένει να αποδειχθεί, όπως μας εξομολογήθηκε, αν και ο ίδιος θα υπερβεί τις προσδοκίες του κόσμου.

Στην ομιλία του ο κ. Μιχαηλίδης, με συχνές αναφορές στη γνώση που ο ίδιος έχει για τη Χίο, επεσήμανε τη ανάγκη η χώρα να γυρίσει σελίδα, τονίζοντας ότι «η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κληροδοτεί ένα αναποτελεσματικό και αντιπαραγωγικό κράτος, μια οικονομία στο τέλμα που δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις, που δεν μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

Αφήνει μια αφανισμένη μεσαία τάξη που στενάζει από την υπερφορολόγηση. Αλήθεια, πως μπορεί να λειτουργήσει ομαλά η οικονομία και η δημοκρατία δίχως μεσαία τάξη. Δεν στεριώνει η ευνομία και η πρόοδος μόνο με κοινωνικά άκρα διότι αυτές οι καταστάσεις κακοφορμίζουν, καραδοκεί ο λαϊκισμός και ο εθνικολαϊκισμός που οδηγούν σε επικίνδυνες κοινωνικές εκρήξεις».

Χαμένα χρόνια για τη Χίο

Αναφερόμενος, ειδικότερα για τη Χίο, τόνισε ότι «τα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν χαμένα χρόνια. Τα μεγάλα έργα υποδομής παρέμειναν στάσιμα, η ιδεοληπτική αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος δοκίμασε τις αντοχές της κοινωνίας μας και τραυμάτισε σοβαρά την τουριστική μας δραστηριότητα, η φορολογική πολιτική γονάτισε την επιχειρηματικότητα, η ανεργία εξανάγκασε τους νέους μας στην εσωτερική και εξωτερική μετανάστευση.    

Προσπάθειες δεκαετιών για την δρομολόγηση των μεγάλων έργων, όπως το φράγμα Κόρης Γεφύρι, η επέκταση του αεροδρομίου, η ολοκλήρωση και ο εκσυγχρονισμός των λιμενικών υποδομών, του κεντρικού λιμένα,των υποδομών υγείας,   δυστυχώς στα χρόνια που πέρασαν δεν κατέστη δυνατόν να αποπερατωθούν».

Συμπλήρωσε δε ότι «η ελπίδα αναστροφής και της τοπικής μας οικονομίας συνδέεται απόλυτα με το εκλογικό αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου». 

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στις παραγωγικές δυνατότητες της Χίου, επιμένοντας ιδιαίτερα στον τομέα της ναυτιλίας και κάλεσε τους πολίτες να τον τιμήσουν με την ψήφο τους, τονίζοντας: «Ποιοι είσαστε απόψε εδώ μαζί μου; Είστε οι φίλοι μου, οι συγγενείς μου, οι συμμαθητές, οι συγχωριανοί μου, οι συμπολίτες μου οι άνθρωποι που τόσα χρόνια έχουμε παλέψει μαζί μικρότερες και μεγαλύτερες μάχες, οι άνθρωποι που σας ζητώ να με εμπιστευτείτε για την μεγαλύτερη έως τώρα μάχη μου, αυτήν της εκπροσώπησής σας στην Βουλή των Ελλήνων όπου θα μιλάω με την φωνή σας, θα ακούω με τα αυτιά σας και θα κάνω πράξη όσα οι δυνάμεις μας μου επιτρέψουν». 

Μετά τις φωτογραφίες το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Σταύρου Μιχαηλίδη

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του κ. Σταύρου Μιχαηλίδη σε αρχείο pdf

mixailidis_stauros