Υπεβλήθη για χρηματοδότηση το δίκτυο 94 χιλ. πεζοπορικής διαδρομής

Υπεβλήθη σήμερα, Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, στο επιχειρηματικό πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» η πρόταση για χρηματοδότηση του έργου φυσικής πεζοπορικής διαδρομής 94 χλμ. που ξεκινάει από την παραλία Λιθίου και καταλήγει στα Αγιάσματα.

Όπως ανακοινώθηκε από την περιφερειακή ενότητα Χίου «σκοπός του έργου είναι η πεζοπορική διαδρομή να αποτελέσει το βασικό άξονα του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών που σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες και ήδη αναδειχθείσες διαδρομές της ΠΕ Χίου θα αποτελέσουν το εργαλείο ανάπτυξης για τον εναλλακτικό τουρισμό (αγροτουρισμός, πεζοπορία κ.α), ώστε η περιοχή να αποτελέσει πόλο έλξης όλο και περισσότερων επισκεπτών».

Το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού 640.000 ‎ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους του επιχειρησιακού προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» και αναμένεται να εγκριθεί σε διάστημα δύο μηνών.

Σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος επισημαίνει ότι «στόχος μας είναι η ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού αποθέματος του νησιού αλλά και η ενίσχυση και διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος με αποτέλεσμα την αντιμετώπιση της εποχικότητας. Παράλληλα συμβάλλουμε στην ανάδειξη και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών μας. Πετυχαίνουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αφού προσελκύονται επισκέπτες με ειδικά ενδιαφέροντα όπως ο περιπατητικός, φυσιολατρικός, πολιτιστικός τουρισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με αποτέλεσμα την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια