Υπεβλήθησαν 54 αιτήσεις στην ΕΤΑΧ, για επενδύσεις 7,8 εκατ. ευρώ

Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη το ενδιαφέρον για επενδύσεις στη Χίο μέσω του προγράμματος Leader, που διαχειρίζεται η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου (ΕΤΑΧ Α.Ε.), με τις αιτήσεις  για στήριξη ιδιωτικών επενδυτικών σχεδίων να ανέρχονται σε 54, συνολικής αιτούμενη δημόσιας δαπάνης 5.121.946,12 ευρώ και συνολικού προϋπολογισμού 7.821.999,53 ευρώ.

Οι αιτήσει αυτές υπερβαίνουν κατά 63% την προσφερόμενη δημόσια δαπάνη των 3.150.000 ευρώ, γεγονός που οδήγησε την ΕΤΑΧ Α.Ε., όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του – την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019 – ο πρόεδρός της κ. Ιάκωβος Αμύγδαλος να ζητήσει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να εξασφαλιστεί υπερδέσμευση χρημάτων για να μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν περισσότερες προτάσεις.

«Τελειώνοντας την σκληρή δουλειά από την πλευρά των επενδυτών, έρχεται η σειρά της ΕΤΑΧ να κάνει τα απαραίτητα για να προχωρήσει τάχιστα η αξιολόγηση και ένταξη των επενδυτικών σχεδίων, με στόχο να αρχίσουν να υλοποιούνται το συντομότερο δυνατόν.

Τα παραπάνω θετικά αποτελέσματα είναι η έμπρακτη απόδειξη ότι η Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης Χίου έχει αφήσει οριστικά πίσω της τα προβλήματα του παρελθόντος και επιτελεί πλέον τον σκοπό της, να λειτουργεί ως μοχλός ανάπτυξης για το νησί και την τοπική οικονομία, εμπνέοντας εμπιστοσύνη σε όσους επιλέγουν να συνεργαστούν μαζί της για την υλοποίηση των προτάσεων επιχειρηματικότητάς τους», καταλήγει ο κ. Αμύγδαλος.