Υπό αστυνομικό κλοιό λειτουργούν «κανονικά» τα ΕΛΤΑ στη Χίο (φωτό)

Σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023, ήταν η… σειρά της αστυνομίας να κάνει… κατάληψη στο κεντρικό ταχυδρομείο της Χίου, εξασφαλίζοντας με την μαζική και κάθε άλλο παρά διακριτική παρουσία της ότι οι πόρτες θα παραμείνουν ανοικτές για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Από πολύ πρωί δεκάδες αστυνομικοί είχαν πιάσει τις κατάλληλες θέσεις γύρω από τα ΕΛΤΑ και εκμεταλλευόμενοι ότι ήταν ακόμα ισχνή η παρουσία των διαμαρτυρόμενων κατοίκων των Καρδαμύλων και της ευρύτερης περιοχής, περιόρισαν την παρουσία τους στο απέναντι πεζοδρόμιο. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι μέχρι τις 9.30 το πρωί της Πέμπτης οι αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από τους διαμαρτυρόμενους.

Νωρίτερα σήμερα, περί τις 6.30 το πρωί, οι κάτοικοι της Βορειοανατολικής Χίου, που διαμαρτύρονται για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στα Καρδάμυλα, βρέθηκαν στο κέντρο διαλογής στην Φάρκαινα, όπου και πάλι η αστυνομική παρουσία και με την απειλή δικογραφιών ή και συλλήψεων απέτρεψε οποιαδήποτε κίνησή τους.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι μετά τις χθεσινές προειδοποιήσεις της αστυνομίας ότι – ύστερα και από σχετική εισαγγελική εντολή – σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος των προέδρων των χωριών της περιοχής, ενδεχομένως και άλλων μελών της συντονιστικής επιτροπής για την κατάληψη του κεντρικού ταχυδρομείου της Χίου (χθες), σήμερα ουδείς εξ αυτών είχε εμφανισθεί μέχρι τις 9.30 το πρωί στον χώρο του ταχυδρομείου. Προφανώς, με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται η αποφυγή οποιασδήποτε σύλληψης στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Η επόμενη φάση κινητοποίησης έχει ορισθεί η μαζική και μαχητική παρουσία των κατοίκων της περιοχής κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, το προσεχές Σάββατο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τον αυταρχισμό και την τρομοκρατία

Η Λαϊκή Συσπείρωση Χίου καταγγέλλει και καταδικάζει τις πρακτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ., που δεν διστάζει να επιστρατεύσει την αστυνομία και την εισαγγελία Χίου, για να κάμψει το ηθικό αυτών που αγωνίζονται, των κατοίκων των χωριών μας της Β.Α. Χίου και των προέδρων τους.
Συγκεκριμένα, η αστυνομία άρχισε τις κλήσεις προς τους προέδρους των χωριών, με εισαγγελική – κυβερνητική εντολή φυσικά, να προσέλθουν “διά υπόθεσίν” τους, θυμίζοντας μαύρες εποχές αλήστου μνήμης για την πατρίδα μας.
Τώρα, θυμήθηκαν οι άθλιοι της κυβέρνησης, τόσο της σημερινής, όσο και των προηγούμενων με μνημόνια και χωρίς μνημόνια, ότι τα ΕΛΤΑ είναι κοινωφελής επιχείρηση!!!
Όταν την ιδιωτικοποιούσαν (ΠΑΣΟΚ), όταν έδιωχναν πάνω από 2.000 εργαζόμενους (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), όταν την έβαζαν στο υπερταμείο (ΣΥΡΙΖΑ) και όταν ξεπουλούσαν με τον τελευταίο τους νόμο (Ν.Δ.) ό,τι απέμεινε στο Δημόσιο, δεν ήταν κοινωφελής επιχείρηση;
Τώρα, κόπτονται η κυβέρνηση και τα εισαγγελικά της όργανα για τις συντάξεις των ηλικιωμένων και όχι όταν τους αναγκάζουν να φεύγουν από τον τόπο τους και να διανύουν 30 και 40 χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν.
Αλλά, αυτοί είναι!!!
Δεν περιμέναμε τίποτε άλλο από τρομοκρατία και αυταρχισμό, μόνο που θα πέσουν στο κενό.