Υπό έλεγχο ετέθη η μεγάλη πυρκαγιά στην Καλαμωτή (φωτό και βίντεο)

Υπό έλεγχο φαίνεται να τίθεται, περί τις 3 το απόγευμα της Τρίτης 12 Ιουνίου 2018, η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε περί τις 13:30 ανάμεσα σε Καλαμωτή και Κώμη και όλα δείχνουν ότι ξεκίνησε από την περιοχή του ρέματος, πιθανότατα από γεωργικές εργασίες.

Η φωτιά εκτείνεται σε αρκετά μεγάλο μήκος και για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.

Η φωτιά βρέθηκε κοντά σε σπίτια, ουσιαστικά σε κατοικημένη περιοχή, αλλά αποσοβήθηκε από την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων ο κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά σε σπίτια.

Από τη πυρκαγιά κάηκαν εκτάσεις με γεωργικές καλλιέργειες και κυρίως ελαιόδεντρα, ενώ παρανάλωμα του πυρός έγινε μια μικρή αποθήκη μέσα σε ένα χωράφι της περιοχής.

Μετά τις 3 το απόγευμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις με 11 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και 27 εθελοντές με 11 οχήματα επιχειρούν για την κατάσβεση επιμέρους μικροεστιών της πυρκαγιάς.

Δηλώσεις για την πυρκαγιά από τον αντιδήμαρχο Νότιας Χίου κ. Ανδρέα Βεργίτση.

Δηλώσεις για την πυρκαγιά έγιναν από τον υποδιοικητή της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου κ. Γιάννη Βουράκη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 14:01

Σε πλήρη κινητοποίηση έχουν τεθεί οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ξέσπασε λίγο μετά τις 13:30 της Τρίτης 12 Ιουνίου 2018, σε αγροτική έκταση στην περιοχή της Καλαμωτής.

Εξ αΙτίας των ανέμων η φωτιά η οποία αυτή τη στιγμή έχει μεγάλο μέτωπο, κατευθύνεται προς Κώμη και Εμπορειό. Το έργο της κατάσβεσης βοηθούν εθελοντές και κάτοικοι.

Σχόλια