«Υποκατάστημα» Μπελλέ η αντιπεριφέρεια;

Σε χώρο διαφημιστικής προβολής και ανάρτησης πανώ έχει μετατραπεί το κτίριο της περιφερειακής ενότητας Χίου, στην πλατεία Βουνακίου, προβάλλοντας τις θερινές εκδηλώσεις της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης (ΚοινΣΕπ) Διεθνές Κέντρο Παιδείας και Πολιτισμού «Ιωνία», που ελέγχει ο κ. Χρίστος Μπελλές.

Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, όλη η πρόσοψη του κτιρίου στο κατώτερο τμήμα του, όπου φτάνει το μάτι του ανθρώπου, έχει καλυφθεί με πανώ, τα οποία έχουν καταλάβει έξι νοητά πλαίσια που δημιουργεί η δομική μορφολογία της πρόσοψης κι άλλα δύο βρίσκονται στο πιο πάνω επίπεδό της. Όλα αυτά τα πανώ έχουν καρφωθεί με στριφόνια στον τοίχο, αφού δεν υπάρχουν και δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν ειδικά διαφημιστικά πλαίσια στην πρόσοψη του συγκεκριμένου δημόσιου κτιρίου.

Τοποθέτηση διαφημιστικού υλικού της «Ιωνίας» είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά εφέτος είναι η πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Μπελλές μετείχε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του κ. Σταμάτη Κάρμαντζη , χωρίς – ωστόσο – να εκλεγεί.

Η υπόθεση αυτή φέρνει ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα και συγκεκριμένα:

1. Επιτρέπεται και με βάση ποια νομοθεσία η τοποθέτηση διαφημιστικών πανώ ή και αφισσών ιδιωτικού φορέα σε τοίχους δημοσίων κτιρίων;

2. Ποιος υπέγραψε άδεια και με ποιο σκεπτικό και αιτιολογία για την συγκεκριμένη τοποθέτηση του διαφημιστικού υλικού;

3. Η «Ιωνία» κατέβαλλε και ποιο ακριβώς αντίτιμο στην Π.Ε. Χίου; Σημειώνεται ότι οι διαφημιζόμενες εκδηλώσεις είναι με εισιτήριο.

4. Μπορεί οποιοσδήποτε ιδιώτης ή ιδιωτικός φορέας να τοποθετήσει διαφημιστικό – ενημερωτικό υλικό στην πρόσοψη του κτιρίου της Π.Ε. Χίου, όπου δεν υπάρχουν – όπως εν προκειμένω – ειδικά εγκεκριμένα διαφημιστικά πλαίσια;

Πάσα διευκρίνιση ή και αντίκρουση δεκτή…

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια