Υποκριτικός Μηταράκης αποσείει τις ευθύνες του και επιμένει στα κλειστά κέντρα

Για ακόμα μία φορά επιχειρεί να αποσείσει τις ευθύνες του για τα όσα διαδραματίσθηκαν στη Χίο με την έλευση και κατοχή των ΜΑΤ ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ισχυριζόμενος υποκριτικά ότι «έχω ήδη εκφράσει την βαθύτατη λύπη μου για τα πρόσφατα γεγονότα στο νησί μας. Και σας διαβεβαιώ ότι θα αποδοθούν αυστηρά ευθύνες εκεί που αναλογούν».

Σε ανακοίνωσή του την Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020, την οποία συνοδεύει από βίντεο, «διότι, για το προσεχές διάστημα, πρέπει να περιορίσουμε δραστικά την προσωπική επαφή», όπως αναφέρει, επανέρχεται στο θέμα της δημιουργίας των κλειστών δομών. Επιδιώκοντας δε να μετακυλίσει τις κυβερνητικές ευθύνες τα βάζει με όσους αντέδρασαν στον κυβερνητικό σχεδιασμό, λέγοντας ότι «κάποιοι στα δύσκολα είτε δεν άντεξαν, είτε επέλεξαν να χτίσουν πολιτικό κεφάλαιο  για τον εαυτό τους ή την παράταξή τους. Να βρουν λόγο πολιτικής ύπαρξης, αλλά αυτή η κουβέντα δεν είναι της παρούσης».

Καταλήγει δηλώνοντας ότι «θα εξακολουθώ να συζητώ με την τοπική αυτοδιοίκηση για την εξεύρεση ρεαλιστικών και αποτελεσματικών λύσεων».