Ζητάει και τα ρέστα ο Ζερβάκης

Μιλάει για οτιδήποτε εκτός από την ταμπακιέρα η Τριήρης Αναπτυξιακή Α.Ε., δηλαδή ο κ. Αντώνης Ζερβάκης, με αφορμή τα τελευταία δημοσιεύματα, μετά βεβαιότητος του astraparis.gr, που αποκάλυψε: Αρχικά, ότι προετοίμαζε την ανανέωση της σύμβασής του για ένα ακόμα έτος και μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, στα λόγια ακόμα και από τον δήμαρχο Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, αναδιπλώθηκε και μετέτρεψε την εργασιακή του σχέση με την εταιρεία από σύμβαση έργου σε σχέση εξηρτημένης εργασίας.

Επί όλων αυτών που αποτελούν την ουσία της υπόθεσης και τα οποία δεν αμφισβητούνται ο διευθύνων σύμβουλος της Τριήρης κ. Ζερβάκης τηρεί σιγήν ιχθύος στην σημερινή – Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023 – ανακοίνωση.

Και τι λέει; Πώς γίνεται η διαδικασία των προσλήψεων και απολύσεων στην εταιρεία, ποιές είναι οι μορφές των εργασιακών σχέσεων, πώς αποφασίζει η γενική συνέλευση των μετόχων και άλλα ανούσια και άσχετα.

Απλά είναι τα πράγματα κ. Ζερβάκη. Αποφασίσατε να μετατρέψετε την εργασιακή σας σχέση από σύμβαση έργου σε αορίστου χρόνου εξηρτημένης εργασίας; Το ομολογήσατε εσείς ο ίδιος στην επικοινωνία μας, αναφέροντάς μας και τον ετήσιο μισθό σας δια 14 (12 μήνες συν επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και θέρους).

Μας αναφέρατε ότι αν θέλει, ακριβέστερα αν δεν σας θέλει στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο νέος δήμαρχος κ. Γιάννης Μαλαφής, μπορεί να σας απολύσει με την καταβολή της αναλογούσας αποζημίωσης. Προηγουμένως δε μας είχατε πει ότι θα ανανεώνατε για έναν χρόνο την σύμβασή σας και μας παρείχατε την διαβεβαίωση ότι θα παραιτηθείτε αν σας το ζητήσει ο νέος δήμαρχος, πλην  – όμως – αυτό το πλάνο σας δεν ευδοκίμησε και γι΄ αυτό το αλλάξατε.

Όσο για την περίφημη μονιμότητα, ουδείς είναι μόνιμος και πολύ περισσότερο «μόνιμος», όπως ήταν στον τίτλο μας. Μόνιμος ούτε ο πάπας!

Ούτε αναλύσεις, ούτε σενάρια, ούτε εικασίες, αυτή είναι η πραγματικότητα και η υπεύθυνη και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών και η οποία – μάλιστα – στηρίχθηκε εν πολλοίς και στις δικές σας δηλώσεις κ. Ζερβάκη. Οι δεύτερες σκέψεις σας, δεν αναιρούν τις δηλώσεις σας.