Ζητείται ελπίς….

81 χρόνια μετά το μεγάλο “ΟΧΙ”των Ελλήνων και την εθνική ομοψυχία οι χιώτες αιρετοί δεν είχαν το τακτ να δείχνουν “ενωμένοι” τουλάχιστον για όση ώρα διαρκεί η παρέλαση και έδειξαν μια εικόνα διχαστική, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Παντελή Μπουγδάνο και τους άλλους επισήμους πάνω στην εξέδρα και τον δήμαρχο Χίου  Σταμάτη Κάρμαντζη και τους υπόλοιπους αντιπεριφερειάρχες και αντιδημάρχους κάτω από τη εξέδρα αριστερά.

Η αιτία για αυτή την “παράλογη”  όσο και απαράδεκτη κατάσταση ήταν η ερμηνεία του… πρωτοκόλλου. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ίσχυε ως σήμερα σε τέτοιες περιπτώσεις σε απουσία εκπροσώπου της κυβέρνησης, τον πρώτο ρόλο έχει η Περιφέρεια που είναι και ο διοργανωτής των εκδηλώσεων, άρα ο κ. Μπουγδάνος.

Με εγκύκλιο που απέστειλε πριν μέρες ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, έφερνε αλλαγές στο πρωτόκολλο τις οποίες επικαλέστηκε ο δήμαρχος θέλοντας να είναι εκείνος ο πρώτος τη τάξει. Ωστόσο όπως σημειώνει η περιφέρεια η συγκεκριμένη εγκύκλιος δεν έχει πάρει ΦΕΚ άρα και δεν εφαρμόζεται. Το “μπέρδεμα” και η παρεξήγηση συνεχίστηκε αφού στην κατάθεση στεφάνων, μια μέρα νωρίτερα, προηγήθηκε ο δήμαρχος του αντιπεριφερειάρχη και όλα αυτά δημιούργησαν μια εκρηκτική ατμόσφαιρα, δυναμιτίζοντας και αμαυρώνοντας όλο τον εορτασμό με τον κόσμο να αναρωτιέται για ποιο λόγο οι μισοί είναι πάνω στην εξέδρα και οι άλλοι μισοί… δίπλα.

Και μη χειρότερα δηλαδή.

 

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια