Ζητούν παλιές φωτογραφίες οι εθελοντές του Κάστρου

Με ένα δύσκολο εγχείρημα καταπιάνεται η εθελοντική ομάδα «Το Κάστρο της Χίου ένας χαμένος παράδεισος» και η ομάδα στο fb με τον τίτλο «Παλαιές Φωτογραφίες», ξεκινώντας τη συγκέντρωση παλιών φωτογραφιών με επαγγέλματα, σε μια προσπάθεια καταγραφής της επαγγελματικής παράδοσης του νησιού.

Με στόχο μετά τη συγκέντρωση του υλικού να πραγματοποιήσουν έκθεση φωτογραφίας, ζητούν από όλους τους Χιώτες που διαθέτουν ανάλογο υλικό, να συμβάλουν στην υλοποίηση της.

Οδηγίες προς ναυτιλομένους

Οι παλαιές φωτογραφίες (θεωρούνται φωτογραφίες από την δεκαετία του 1980 και πριν) θα πρέπει να απεικονίζουν επαγγέλματα, τους ανθρώπους που ταυτίστηκαν με αυτά, τους χώρους εκτέλεσης των επαγγελμάτων, αλλά και τα εργαλεία/μέσα που χρησιμοποιούσαν (π.χ ζαχαροπλαστεία, φωτογραφεία, οδηγοί, πωλητές, αγροτικές εργασίες, ψάρεμα, μάζεμα μαστίχας, μάζεμα/συσκευασία μανταρινιών, ραφεία, φαρμακεία, ιατρεία, κουρεία και ένα σωρό άλλα επαγγέλματα και ανθρώπους που άφησαν εποχή στο νησί).

Οι φωτογραφίες θα πρέπει να στέλνονται σκαναρισμένες μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στο[email protected] (το σκανάρισμα να είναι τέτοιας ποιότητας ώστε να μπορεί να εκτυπωθεί σε μέγεθος Α4, ανάλυσης 300PDI) μέχρι και τις 30 Ιουνίου 2018. Για όσους βρίσκονται στη Χίο και δεν έχουν κατάλληλο σκάνερ, θα μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας ώστε να βοηθήσουμε.

Όλες οι φωτογραφίες θα πρέπει να προέρχονται από προσωπικά αρχεία (δεν επιτρέπονται φωτογραφίες καρτ-ποστάλ, φωτογραφίες που ανήκουν σε αρχεία χωρίς την έγκριση των κατόχων τους και φωτογραφίες που απλά ανέβηκαν στο διαδίκτυο).

Επιπλέον, η κάθε φωτογραφία θα πρέπει συνοδεύεται από όσα περισσότερα στοιχεία υπάρχουν γι αυτήν, π.χ αρχείο από όπου προέρχεται, χρονολογία φωτογραφίας (περίπου), τόπος, στοιχεία ανθρώπων που απεικονίζονται, επάγγελμα, κάποια λόγια για το τι απεικονίζει.

Για περισσότερες πληροφορίες ή απορίες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας τόσο μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, όσο και μέσω τηλεφώνου στο 6985083952 ή στο 6998911496

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια