Πρατήριο καυσίμων με τα ανταποδοτικά – Μηδενικές αυξήσεις των τελών το 2020

Πρατήριο καυσίμων, που θα καλύπτει τις ανάγκες των οχημάτων του θα κατασκευάσει ο δήμος Χίου, με το κόστος να καλύπτεται από τα έσοδα των ανταποδοτικών τελών, τα οποία ούτως ή άλλως είναι αυξημένα τα τελευταία χρόνια και ως εκ τούτου δεν θα αυξηθούν το 2020.

Την ανακοίνωση για το πρατήριο καυσίμων έκανε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Πάνος Αναγνώστου στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, όπου και αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία να γίνει αποδεκτή η εισήγηση της υπηρεσίας για μηδενικές αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών (τέλη καθαριότητας) κατά το 2020.

Η τελική απόφαση για το θέμα των ανταποδοτικών τελών αναμένεται ότι θα ληφθεί στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου, την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019.

Ο κ. Αναγνώστου παρουσιάζοντας το θέμα είπε ότι από το σύνολο των 6.000.000 ευρώ, που είναι τα έσοδα από τα ανταποδοτικά τέλη, τα 3.500.000 αφορούν τις δαπάνες μισθοδοσίας.. Σε ό,τι δε αφορά τις λοιπές δράσεις τις επικέντρωσε στου εξής τέσσερις τομείς:

1. Έμφαση στο νυκτερινό ωράριο λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας.

2. Προμήθειες υλικών και εξοπλισμού για τους τακτικούς καθαρισμούς των κάδων και των κοντέινερς απορριμμάτων.

3. Δημιουργία πρατηρίου καυσίμων.

4. Αντικατάσταση 500 φωτιστικών σωμάτων και 13.000 λαμπτήρων με τύπου led.

Το πρατήριο καυσίμων θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που θα αγοράσει ο δήμος Χίου δίπλα στο αμαξοστάσιο, στην περιοχή Γρου.

Η εισήγηση υπερψηφίσθηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας και τον κ. Μανώλη Βουρνού, λευκό ψήφισε ο κ. Σταμάτης Σαραντινός (Χίος Μπροστά), ενώ ουδείς παρέστη στην συνεδρίαση από την Συμμαχία Αξιών.

ανταποδοτικά τέληπρατήριο καυσίμωντέλη καθαριότητας