Άκαρπες οι έρευνες για τους τέσσερις μετανάστες στη Λέσβο

Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες, που διεξήγοντο έως αργά το απόγευμα του Σαββάτου, για τον εντοπισμό των τεσσάρων μεταναστών, που αγνοούντο από τα ξημερώματα, όταν η λέμβος που τους μετέφερε βυθίστηκε – όπως αναφέραμε στην πρωινή μας είδηση – νοτίως της Λέσβου.

Το περιστατικό συνέβη νοτίως και ανοικτά του Πλωμαρίου, μεταξύ Λέσβου και Χίου, και από τις πρώτες έρευνες διεσώθησαν δεκαπέντε άτομα, ενώ αργότερα εντοπίσθηκε ένας ακόμα. Σύμφωνα με όσα μετέφεραν στους λιμενικούς οι επιζήσαντες, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες βυθίστηκε η πολυεστερική λέμβος που τους μετέφερε.

Στη θαλάσσια περιοχή είχαν αρχικά εντοπιστεί από εμπορικό πλοίο τέσσερις μετανάστες και έπειτα από ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και την κινητοποίηση των τοπικών λιμενικών Αρχών περισυνελέγησαν άλλοι 11.

Στην ευρύτερη περιοχή διεξήχθησαν εκτεταμένες έρευνες, με τη συμμετοχή πλωτών του Λιμενικού από τη Λέσβο και τη Χίο, παραπλέοντα πλοία, ελικόπτερο super puma και πλοίο του πολεμικού ναυτικού.