Έκφραση πικρίας και αναφορές σε αδικίες από τον Γιάννη Ξενάκη

Με σαφείς αναφορές σε αδικίες, που αναδεικνύουν τη πικρία που τον διακατέχει, απευθύνεται προς τους πολίτες της Χίου ο υποψήφιος βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ξενάκης, διαβεβαιώνοντάς τους ότι αυτή τη φορά τη επιλογή τους δεν θα μπορέσει κανένας να την ποδοπατήσει.

Ο κ. Ξενάκης αναφέρεται τόσο στην προ ετών εκλογή του ως δημάρχου στον δήμο Μαστιχοχωρίων και στην απομάκρυνσή του με δικαστική απόφαση, όσο και κυρίως στη πρόσφατη εκλογή του ως περιφερειακού συμβούλου και μάλιστα στην πρώτη θέση. Για το τελευταία δε ευθέως καταγράφει την πικρία του γιατί δεν του έχει ανατεθεί υπεύθυνος και θεσμικός ρόλος, προφανώς θεματικού αντιπεριφερειάρχη, για να προσφέρει με βάση την εμπειρία του.

Κρατά, ωστόσο, χαμηλούς τόνους και αποφεύγει να πάρει θέση για τους διαγκωνισμούς και τα κτυπήματα κάτω από τη μέση των συνυποψηφίων του στη Χίο και απλά περιορίζεται να αναφέρει ότι ο καθένας έχει τις δικές του αξιακές αρχές, «αλλά και την δική του προσωπική διαδρομή που τον ακολουθεί και τον χαρακτηρίζει».

Το πήρες κείμενο της επιστολής του κ. Ξενάκη έχει ως ακολούθως:

Ένιωσα έντονα την επιθυμία να απευθυνθώ σε εσάς με αυτό το μήνυμα, γιατί όσο μεγάλη είναι η τιμή της συμμετοχής μου στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας τοπικά, ακόμα μεγαλύτερη είναι η ευθύνη του να εκπροσωπήσω τον τόπο μας στο κοινοβούλιο διεκδικώντας την δική σας εντολή.

Δεν είμαι ο μόνος. Ακόμα τρεις συνυποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο σας και είμαι βέβαιος με την ίδια αίσθηση ευθύνης.

Ο καθένας από εμάς έχει την δική του προσωπικότητα, τις δικές του αξιακές αρχές, τις προσωπικές ιδέες και όραμα για τον τόπο και την πατρίδα, τον προβληματισμό για τα αίτια που μας οδήγησαν στην τραγική κατάσταση που όλοι βιώνουμε, αλλά και την δική του προσωπική διαδρομή που τον ακολουθεί και τον χαρακτηρίζει.

Επιτρέψετε μου να μιλήσω με δυο λόγια για την δική μου διαδρομή, γιατί τα υπόλοιπα που προαναφέρω τα κρίνετε εσείς από την συμπεριφορά μας και τις πράξεις μας, αφού εκτιθέμεθα στην κρίση σας.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον ευλογημένο τόπο μας, στην Χίο μας. Ξενιτεύτηκα για μεταπτυχιακά και καταξιώθηκα επιχειρηματικά στο Βερολίνο. Εδώ και μια δεκαετία διαμένω μόνιμα στην αγαπημένη μας Χίο, όπου αρχικά με την ψήφο των Μαστιχοχωρούσων εκλέχθηκα Δήμαρχος, χωρίς όμως να μου επιτρέψουν τα δικαστήρια να υλοποιήσω το όραμα μου για την περιοχή. Διοίκησα το Νοσοκομείο μας για τρία χρόνια και προσπάθησα μέσω του άριστου στελεχιακού δυναμικού του ιδρύματος να αναδείξω τις αρετές των Ελλήνων μέσα από μια χρηστή διοίκηση. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Μαΐου με την ψήφο σας με αναδείξατε πρώτο περιφερειακό σύμβουλο, αλλά για μια ακόμα φορά, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, δεν μου δόθηκε η δυνατότητα να βάλω το λιθαράκι της ευρωπαϊκής εμπειρίας και των ιδεών μου στην ανάπτυξη του τόπου μέσα από έναν υπεύθυνο θεσμικό ρόλο.

Με ερωτούν πολλοί. Μετά από όσα έχεις τραβήξει, πως μπορείς να έχεις το κουράγιο να συνεχίζεις. Απαντώ απλά. Γιατί η επιθυμία μου για προσφορά στον τόπο είναι πολύ μεγαλύτερη από την πίκρα της αδικίας. Γιατί νιώθω τις τύψεις της γενιάς μας να γίνονται ερινύες που μας βασανίζουν επειδή δεν φανήκαμε αντάξιοι των θυσιών των προγόνων μας και δεν αφουγκραζόμαστε την κραυγή αγωνίας της νέας γενιάς για το μέλλον της. Γιατί για εμένα η ενασχόληση με τα κοινά δεν είναι επάγγελμα, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

Ζητώ και πάλι την ψήφο σας με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης που αυτό συνεπάγεται. Χωρίς να διακυβεύσω ίχνος από την αξιοπρέπεια μου, χωρίς να απολέσω το παραμικρό από τις αξίες και τις αρχές που πρεσβεύω στον βωμό της επιτυχίας. Τούτη τη φορά δεν θα μπορέσει κανείς να ποδοπατήσει την επιλογή σας. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την εμπιστοσύνη σας.