Αποκλεισμένοι τρεις κτηνοτρόφοι στο Πελινναίο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:25 Συνεχίζονταν μέχρι πριν λίγη ώρα από γκρέιντερ της περιφερειακής ενότητας Χίου οι προσπάθειες απεγκλωβισμού των κτηνοτρόφων, που παραμένουν αποκλεισμένοι στην περιοχή του Πελινναίου. Οι τελευταίες πληροφορίες από τον κ. Γιάννη Κουντουριάδη της Πολιτικής Προστασίας αναφέρουν ότι έχουν ήδη φτάσει στα ποιμνιοστάσια των δύο κτηνοτρόφων, αλλά υπάρχουν και άλλοι δύο. Προφανώς, οι αρχικές πληροφορίες δεν ήταν πλήρεις και τελικά φαίνεται ότι είχαν αποκλεισθεί τέσσερις κτηνοτρόφοι της περιοχής. Ο χειριστής του μηχανήματος συνεχίζει τις εργασίες του, προκειμένου να φτάσει και στα άλλα δύο ποιμνιοστάσια της περιοχής.

Προβλήματα με κτηνοτρόφους στο Πελινναίο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10:59 Τρεις κτηνοτρόφοι παραμένουν από χθες και μέχρι αυτήν την ώρα αποκλεισμένοι στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις τους στο Πελινναίο, στην περιοχή της Σπαρτούντας.

Όπως μας ενημέρωσε ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Χίου κ. Γιώργος Ζώας έχει γίνει σχετική συνεννόηση με την Περιφερειακή Ενότητα και στην περιοχή μεταβαίνει γκρέιντερ, προκειμένου να ανοίξει τον δρόμο.

Οι τρεις αποκλεισθέντες κτηνοτρόφοι είναι οι κ.κ. Στρουμπάκης, Μπουρνιάς και Νερατζής.

Επίσης, παγετός υπάρχει στον δρόμο από Φυτά προς Κηπουριές και η κίνηση των οχημάτων είναι εξαιρετικά δυσχερής και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, το όχημα που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην Πυραμά, όπως γράψαμε στο χθεσινό ρεπορτάζ μας, έγινε γνωστό, ότι το περιστατικό συνέβη μετά τη Βολισσό προς την Πυραμά. Η μηχανή του οχήματος έσβησε στην προσπάθεια του οδηγού να περάσει από τον υπερχειλισμένο χείμαρρο και το όχημα παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει. Η ένταση των ανέμων έχει πέσει, αλλά παραμένει τσουχτερό το κρύο.

Επίσης, ήρθη η απαγόρευση απόπλου των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας.