Απροθυμία των επαγγελματιών, να δηλώσουν τις ζημιές από την πλημμύρα

Πενιχρά αποτελέσματα είχαν οι προτροπές του Επιμελητηρίου Χίου και του Εμπορικού Συλλόγου Χίου προς τους πλημμυροπαθείς επαγγελματίες για άμεση κατάθεση αιτήσεων αποζημιώσεων.

Οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι τώρα, είναι μόλις τρεις, αφού οι πληγέντες δεν δείχνουν ιδιαίτερα πρόθυμοι να διεκδικήσουν όσα δικαιούνται.

«Το βέβαιο είναι ότι ο αριθμός αυτών που επλήγησαν είναι πολλαπλάσιος από αυτόν τον αριθμό», δηλώνει και ο κ. Γιώργος Γεωργούλης πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου.

«Πιθανόν κάποιοι να έχουν ιδιωτική ασφάλεια, άλλοι να μην έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ άλλοι να το θεωρούν μάταιο, δεδομένης της ταλαιπωρίας που υπέστησαν την προηγούμενη φορά. Ωστόσο, εμείς τους καλούμε να μην το αμελήσουν και να καταθέσουν άμεσα αίτηση, αφού ο χρόνος τελειώνει», σημείωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Επεσήμανε, μάλιστα, οι έμποροι και οι επαγγελματίες που επλήγησαν μπορούν να καταθέσουν άμεσα την σχετική αίτηση και να συμπληρώσουν αργότερα τον φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, αφού είναι δεδομένο ότι στην Πυροσβεστική για παράδειγμα οι αρμόδιοι είναι αντιμέτωποι με πλήθος αιτημάτων έκδοσης σχετικών δικαιολογητικών, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού πλημμυροπαθών που άφησε πίσω της η μπόρα.