Δεκάδες αδέσποτα αναζητούν φιλόξενη οικογένεια, στην πλατεία Βουνακίου

Εκτός προγράμματος αυτό το Σάββατο, από τις 10 το πρωί έως τη μία το μεσημέρι,  ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου οργανώνει την καθιερωμένη – πλην,έκτακτη – σαββατιάτικη εκδήλωσή του, στην πλατεία Βουνακίου.

Αιτία για την έκτακτη εκδήλωση είναι το αδιαχώρητο που επικρατεί στους χώρους φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, στο καταφύγιο της «Κιβωτού του Θοδωρή». Έτσι, στην πλατεία Βουνακίου θα βρίσκονται από το πρωί οι εθελοντές του Συλλόγου, μαζί με μερικά από τα δεκάδες σκυλιά που φιλοξενούνται, αναζητώντας οικογένειες για να τα υιοθετήσουν.

Δυστυχώς, όπως έχει η κατάσταση, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός, με τις εγκαταλείψεις σκύλων, τις ανεξέλεγκτες εγκυμοσύνες οικόσιτων ζώων και την εγκατάλειψη ή το πέταγμα στα σκουπίδια (στην κυριολεξία) των κουταβιών, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο στο καταφύγιο. Αυτή τη στιγμή είκοσι πέντε κουτάβια και εξήντα ενήλικα σκυλιά από ενός έως τεσσάρων ετών, ψάχνουν να βρουν οικογένεια.

Ειδικά για τα κουτάβια τα οποία είναι φοβισμένα και έχουν ανάγκη από περισσότερη φροντίδα ο χώρος του καταφυγίου δεν είναι ο ιδανικότερος. Βοηθήστε μας να τους βρούμε ένα σπίτι. Εάν θέλετε ένα ζωάκι μην αγοράσετε αλλά υιοθετείστε ένα από αυτά. Ελάτε το Σάββατο να τα γνωρίσετε από κοντά ή κατόπιν συνεννόησης στο καταφύγιο.