«Δικός της» την Παρασκευή στο Ομήρειο από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Την ταινία επιστημονικής φαντασίας «Δικός της», θα παρουσιάσει αύριο Παρασκευή και ώρα 8.30 μ.μ., η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Χίου.

Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία – σενάριο Σπάικ Τζόνζι και πρωταγωνιστούν: Χοακίν Φοίνιξ, Έιμι Άνταμς, Ρούνι Μάρα και Σκάρλετ Γιόχανσον.

Η διάρκειά της αμερικανικής ταινίας είναι 126 λεπτά.

Στο Λος Άντζελες, στο πολύ κοντινό μέλλον, ο Θίοντορ ένας συγγραφέας, βγάζει τα προς το ζην γράφοντας συγκινητικές επιστολές για άλλους ανθρώπους. Προσπαθώντας να ξεπεράσει το τέλος μιας μακρόχρονης σχέσης ενθουσιάζεται από ένα νέο λειτουργικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης. Έτσι ο Θίοντορ συναντά τη Σαμάνθα (τη φωνή της Σκάρλετ Γιόχανσον), μια ψηφιακή προσωπικότητα με ευαισθησία και χιούμορ που διαρκώς εξελίσσεται.

Με την ιδιαίτερη εγκεφαλική του ματιά, ο σκηνοθέτης Σπάικ Τζόνζι (Στο Μυαλό του Τζον Μάλκοβιτς, Στη Χώρα των Μαγικών Πλασμάτων, Adaptation) καταθέτει μια πρωτότυπη ιστορία αγάπης με φόντο μια μελλοντική κοινωνία, όπου η καθημερινότητα και ο τρόπος επικοινωνίας αλλάζουν και επικρατούν η δυσκολία στην κοινωνική επαφή και η μοναξιά.

Διακρίσεις

  • Χρυσή Σφαίρα σεναρίου
  • Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου από πέντε συνολικά υποψηφιότητες για Όσκαρ

Καλύτερη ταινία του 2013 για το National Board of Review (NBR)