Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση 45 ατόμων στη Λήμνο

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, όπως την χαρακτηρίζει η Αστυνομία, διακίνησης ναρκωτικών, που δραστηριοποιούνταν στα νησιά της Λήμνου και του Άγιου Ευστράτιου.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί 9 άτομα – μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και δυο αστυνομικοί (υπαστυνόμος και ανθυπαστυνόμος), ενώ κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους σε αυτή, επιπλέον 36 άτομα.

Οι εμπλεκόμενοι, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, από τις αρχές του 2013, διακινούσαν συστηματικά ναρκωτικά, τα οποία μετέφεραν είτε ακτοπλοϊκώς, μέσω της γραμμής Λαύριο – Μύρινα, είτε με αποστολή συστημένων δεμάτων από περιοχές της Αθήνας στη Μύρινα Λήμνου, μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.

Για την επικοινωνία τους, τα μέλη χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα που είχαν ενεργοποιηθεί σε στοιχεία αλλοδαπών (ghostphones), ενώ χρησιμοποιούσαν ειδική συνθηματική – κωδικοποιημένη ορολογία στις επικοινωνίες τους.

limnos 4 limnos 2

Κατασχέθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών, μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, ναρκωτικά χάπια, σύνεργα διαχωρισμού και συσκευασίας ναρκωτικών, ζυγαριές ακριβείας, μαχαίρια και (10.000) ευρώ σε μετρητά.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο υπαστυνόμος τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ ο ανθυπαστυνόμος τελεί ήδη σε διαθεσιμότητα από τον Μάρτιο του 2013, για άλλη υπόθεση.

Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης.