Εξελίξεις μέσα στο 2014 για τις δικαστικές φυλακές Χίου

Στις 26 Νοεμβρίου θα επισκεφθεί τη Χίο τεχνικό κλιμάκιο της Θέμιδος Κατασκευαστικής, με στόχο να αποφασιστεί η κατάλληλη έκταση για το νέο κατάστημα των δικαστικών φυλακών Χίου, δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Νότης Μηταράκης.

Για τον σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση και επίσκεψη στις φυλακές του κ. Μηταράκη, με την εισαγγελέα Χίου κα Εμμανουέλα Κετσιαντζή, την πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου κα Ανθίππη Ζαννάρα και τον αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της χωροθέτησης της νέας φυλακής της Χίου, ενώ συμφωνήθηκε ότι αποτελεί κοινό αίτημα η παραμονή των φυλακών στο νησί μας. Ο κ. Μηταράκης δεσμεύτηκε για περαιτέρω εξελίξεις εντός του 2014.

Έπειτα από τη συνάντηση, ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε:

«Επισκέφθηκα τις φυλακές της Χίου μετά από πρόσκληση της κας Εισαγγελέως και της προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Κάρμαντζη για να δούμε το θέμα των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές και να συζητήσουμε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένα νέο κατάστημα στο νησί μας. Στις 26 Νοεμβρίου, μετά από δική μας πρωτοβουλία, θα επισκεφθεί τη Χίο τεχνικό κλιμάκιο της Θέμιδος Κατασκευαστικής με στόχο να αποφασιστεί η κατάλληλη έκταση για το νέο κατάστημα και ελπίζουμε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ληφθεί η απόφαση από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο, για να μπει το νέο κατάστημα στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων το 2015. Αναφερόμαστε σε ένα σύγχρονο κατάστημα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες διαβίωσης που επιβάλλουν οι διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες και παράλληλα διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας στο νησί μας».